пʼятниця, 27 липня 2012 17:00

Призер Олімпіади-2008 попросив політичного притулку у Великій Британії

Призер Олімпіади-2008 попросив політичного притулку у Великій Британії
Ісмаїл Ахмед Ісмаїл звернувся до поліцейського відділку в Лідсі ФОТО: dipity.com

27-річний срібний призер пекінських Ігор Ісмаїл Ахмед Ісмаїл, який на Олімпіаді в Лондоні повинен був захищати честь суданського прапора в бігу на 800 метрів, звернувся до поліцейського відділку в Лідсі з проханням про надання йому політичного притулку.

Вся справа в тому, що в Судані Ісмаїл проживає в регіоні Дарфур, який в останні роки страждає від міжплемінних конфліктів і є театром військових дій. Британська сторона заарештовувати спортсмена не стала, передавши його справу в Службу у справах міграції, яка ним і займеться.

Напередодні ігор передбачалося, що серед учасників Олімпіади знайдуться бажаючі отримати притулок у Великій Британії, але той факт, що перший подібний випадок був зафіксований ще до церемонії відкриття Ігор, дуже здивував організаторів.

Тим часом, представники олімпійської збірної Південної Кореї повідомили, що тренер команди з вітрильного спорту, ім'я якого поки не повідомляється, був відправлений додому за неналежну поведінку.

Тренер був затриманий британською поліцією неподалік від Лондона, коли перебував за кермом автомобіля в нетверезому вигляді, і був оштрафований на 400 фунтів.

На екстреній нараді керівників делегації, зібраної відразу ж після цього, було прийнято рішення усунути фахівця від роботи зі збірною і "повернути" його в Південну Корею.

Зараз ви читаєте новину «Призер Олімпіади-2008 попросив політичного притулку у Великій Британії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі