понеділок, 04 квітня 2011 08:47

"Порту" достроково став чемпіоном Португалії

"Порту" достроково став чемпіоном Португалії

"Порту" взяв гору над чинним чемпіоном Португалії "Бенфікою" і достроково гарантував собі золоті медалі. Увечері відрив "Порту" головного переслідувача виріс з 13 до 16 балів, і за п'ять турів, які залишилися до фінішу, лісабонці його вже не відіграють.

Фреді Гуарін, вивів підопічних Андре Віллаш-Боаша вперед, проте Хав'єр Савіола з пенальті на 17-й хвилині відновив рівновагу. Халк, забивши вже 21-й гол у цьому чемпіонаті, на 26-й хвилині знову забезпечив гостям перевагу, яка збереглася до фінального свистка.

У минулому виграти титул на полі свого найпринциповішого суперника "Порту" вдалося лише раз. Сталося це в кампанії-1939/40, коли синьо-білі перемогли з рахунком 3:2. У дебютному сезоні під керівництвом Віллаш-Боаша "Порту" закінчив на свою користь 23 з 25 матчів чемпіонату і продовжує свою безпрограшну серію.

"Ми неабияк настраждалися і натерпілися, але зараз прийшов час святкувати, - зазначив голкіпер "Порту" Елтон. - Наші результати говорять самі за себе".

Захисник Майкон додав: "Це дуже особлива перемога, адже ми її здобули на полі свого головного суперника. Ми з партнерами повинні подякувати один одному за те, що показували потужну гру протягом всієї кампанії. До того ж, я б хотів висловити подяку нашим уболівальникам за підтримку, яку завжди відчували ".

"Мій гол був важливий, - визнав Халк. - Ми розуміли, що доведеться грати із сильною командою, але продовжували гнути свою лінію. Треба привітати команду - не тільки нас з Гуаріном, але і всіх інших. Ми зробили головне - виграли чемпіонат, але розслаблятися не можна. Справа в тому, що ми хочемо пройти всю дистанцію без поразок".

Зазначимо, нинішній чемпіонський титул став 25-м в історії "Порту".

Зараз ви читаєте новину «"Порту" достроково став чемпіоном Португалії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі