вівторок, 06 липня 2010 10:53

Помер один з найсильніших тафгаїв НХЛ

Помер один з найсильніших тафгаїв НХЛ

У Канаді помер колишній гравець клубів Національної хокейної ліги (НХЛ) "Детройт Ред Вінгс" і "Чикаго Блек Хокс" Роберт Проберт. Як повідомляє офіційний сайт ліги, канадський хокеїст помер під час відпочинку на яхті біля берегів Вінсора, в провінції Онтаріо. Проберту було 45 років.

У момент смерті поряд з Пробертом перебували його діти, тесть і теща. Як розповів на прес-конференції, зібраної з нагоди смерті канадського хокеїста, тесть гравця Ден Паркінсон, під час річкової прогулянки Проберту стало погано, він поскаржився на біль у грудях і втратив свідомість.

Родичі довезли його до лікарні, де лікарі намагалися надати хокеїсту допомогу, проте врятувати його не вдалося. Коли і де відбудуться похорони канадського хокеїста, поки не повідомляється.

Нападаючий Роберт Проберт провів в НХЛ 17 років. Він виступав у складі "Детройта" з 1985 по 1994 рік, а в 1995 році перейшов у "Чикаго". Всього в НХЛ Проберт зіграв 935 матчів, у яких набрав 384 очки.

Проберт був відомий як один з найсильніших тафгаїв ліги. Йому належить рекорд за сумарною кількістю штрафних хвилин - за всю кар'єру в НХЛ він в цілому провів на лавці штрафників 3300 хвилин. Крім того, Проберт був рекордсменом за кількістю штрафних хвилин за один сезон (398 в сезоні - 1987/88).

За матеріалами Лента

Зараз ви читаєте новину «Помер один з найсильніших тафгаїв НХЛ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі