субота, 26 березня 2016 20:46

Польща знищила Фінляндію у матчі суперників збірної України

Польща знищила Фінляндію у матчі суперників збірної України
Каміл Гросіцкі відзначився дублем у воротах збірної Фінляндії

Збірна Польщі (суперник України на Євро-2016) та команда Фінляндії (суперник України у відборі на Кубок світу-2018) зіграли між собою товариський матч у Вроцлаві. У присутності 42 068 вболівальників підопічні Адама Навалки ще у першому таймі розтрощили Суомі — 3:0. Загальний підсумок матчу — 5:0 на користь "кадри".

Збірні розпочали гру у таких складах:

Польща: Боруц - Глік, Вавжиняк, Єнджейчик, Паздан - Крихов'як, Капустка, Вшолек, Стражинські, Гросіцкі — Мілік.

Фінляндія: Градецкі - Арківуо, Уронен, Тойвіо, Араюурі - Хетемай, Рінг, Спарв, Хамалайнен, Єрьоменко — Похьянпало.

Обидві команди грали з одним номінальним нападником. Поляки залишили свою головну зірку Роберта Левандовського у запасі.

Поляки атакують, фіни захищаються — такий короткий зміст першого тайму. Господарі також показали чудову реалізацію моментів. Активними діями на атаку та великим обсягом роботи на фланзі запам'ятався Каміл Гросіцкі. Також півзахисник французького "Ренна" відзначився дублем (по голу в обидвох таймах) та асистом.

Після трьох забитих голів (Гросіцкі, Вшолек, Стражинські) поляки трохи заспокоїлися. Перші два м'ячі були забиті після прострілів з флангів. Третій гол — красивий удар з лінії карного майданчика.

Фіни перевели гру на половину поля суперників, але до воріт Артура Боруца їм ніхто так не дав наблизитися. Важко когось виділити у Суомі при такій грі. Хіба Романа Єрьоменка, який був близький до голу, перехитрив воротаря поляків, але Боруца підстрахував захисник варшавської "Легії" Міхал Паздан.

Наставник Суомі Ханс Бакке щось активно нотував у блокнот під час матчу. У шведа чимало роботи перед початком відбору на Кубок світу. Якщо фіни гратимуть так як сьогодні, то їм нічого не світить у нашій групі.

Другий тайм став продовженням першого — поляки впевнено контролювали хід матчу, тримаючи м'яч у себе. Фінам не допомогли швидкі три заміни.

Вихід Роберта Левандовскі на поле треба бачити на власні очі. Нападника "Баварії" зустрічали, як національного героя — стоячи і скандуванням прізвища.

На 66-й хвилині півзахисник "Сампдорії" Павел Вшолек оформив дубль, вдало зігравши на підборі.

Левандовскі залишив поле без голу, але на 82-й хвилині Роберт влучив у поперечину.

Перед матчем Навалка говорив, що зустріч з Суомі — це репетиція матчу з Північною Ірландією. Україна — не Фінляндія, але з такими поляками будь-якій збірній буде важко.

Додамо, що нападник київського "Динамо" Лукаш Теодорчик на поле так і не вийшов.

Хочеться ще відзначити організацію матчу — рівень дуже високий і цілком співставний з поєдинком Євро. Поляки вміють робити з футболу якісне шоу.

Польща — Фінляндія — 5:0

Голи: Гросіцкі, 18 хв (передача Єнджейчик), 85 хв, Вшолек, 20 хв (передача Гросіцкі), 66 хв, Стражинські, 32 хв

Польща - Боруц (Титонь, 46), Глік, Вавжиняк, Єнджейчик, Паздан, Крихов'як (Йодловец, 46), Капустка (Саламон, 79), Вшолек (Блашчіковскі, 86), Стажинські (Зелінські, 67), Гросіцкі, Мілік (Левандовскі , 63).

Фінляндія - Градецкі, Арківуо, Уронен, Тойвіо, Араюурі, Хетемай (Лод, 46), Рінг (Саксела, 83), Спарв, Хамалайнен (Шюллеру, 46), Єрьоменко (Лам, 78), Похьянпало (Пуккі, 62).

Зараз ви читаєте новину «Польща знищила Фінляндію у матчі суперників збірної України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі