субота, 01 серпня 2009 14:46

Погребняк став гравцем "Штутгарта"

Погребняк став гравцем "Штутгарта"

ФК "Зеніт" і ФК "Штутгарт" домовилися про перехід в німецький клуб нападаючого Павла Погребняка.

З відома головного тренера нашої команди трансферна угода підписана до матчу з "Сатурном". І тепер Павло не зіграє проти раменських футболістів.

Павло Погребняк народився 8 листопада 1983 року в Москві. У 6 років Павло прийшов у футбольну школу московського "Спартака", а в 2001 році почав грати за спартаківський дубль. Вже через рік форвард дебютував в іграх за основний склад, після чого відправився в традиційну для молодих і перспективних гравців оренду.

Сезон-2004 у Павла вийшов розділеним на дві частини - першу половину року він зіграв за "Спартак" 16 матчів, а потім знов відправився в оренду, цього разу, в 1-й дивізіон, до "Хімок". Там він провів на полі 12 матчів і забив шість разів. У 2005-му році перейшов в "Шиннік", наступний сезон провів у складі "Томі". 2006-й рік фактично став початком кар"єри форварда збірної Павла Погребняка - в "Томі" він став лідером і головним бомбардиром, забиваючи надважливі для сибірського клубу м"ячі. У цьому ж році Погребняк дебютував за збірну в матчі проти збірної Латвії, де відзначився переможним голом.

З 2007 року виступає за "Зеніт". 2008 рік почав ударно: забив три голи "Марселю", два - "Вільярреалу", один - "Локомотиву", а також здорово грав в чемпіонаті і товариських матчах. Кращий бомбардир команди в 2007 і 2008 роках.

Для багатьох уболівальників "Зеніту" цікавий факт неприязні Погребняка до московського "Спартака", історично принциповому суперникові синьо-біло-блакитних.

Досягнення:

2006 - друге місце в списку 33-х кращих

2007 - Чемпіон Росії

2008 - Володар Суперкубка Росії, володар Кубка УЄФА 2007/2008, володар Суперкубка УЄФА, привласнено почесне звання "Заслужений майстер спорту Росії".

Офіційних матчів за "Зеніт" - 90, забив голів - 39. Матчів за "Зеніт" у Вищому Дивізіоні/Прем"єр-лізі - 58, забив голів - 22.

За матеріалами ФК "Зенит", Турнир

Зараз ви читаєте новину «Погребняк став гравцем "Штутгарта"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі