вівторок, 06 грудня 2011 16:39

Платіні та Колліна відкрили Залу слави італійського футболу

Платіні та Колліна відкрили Залу слави італійського футболу

Президент УЄФА Мішель Платіні відвідав Флоренцію, де отримав престижну нагороду від Італійської федерації футболу (ІФФ) на церемонії відкриття Зали слави італійського футболу.

Урочиста подія відбулася в одній із найвідоміших будівель міста - Палаццо Веккьо, де Мішель Платіні отримав нагороду найкращому іноземному гравцеві в історії місцевого футболу від президента Італійського олімпійського комітету Джанні Петруччі. До складу журі ввійшли директори провідних італійських ЗМІ, а також голова спілки італійських журналістів Луїджі Феррайоло.

Зал слави італійського футболу був заснований ІФФ спільно з його Фондом футбольного музею задля відзначення знакових особистостей, котрі уособлюють італійський футбол.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Платіні забив гол на "Олімпійському"

Мішель Платіні виступав на Апеннінах із 1982 по 1987 рік і завоював із "Ювентусом" два скудетто та кубок країни. В 1984-му він виборов із туринцями Кубок Кубків і Суперкубок УЄФА, а рік потому - Кубок європейських чемпіонів і Міжконтинентальний кубок. Нинішній президент УЄФА тричі ставав найкращим бомбардиром Серії А й тричі вигравав "Золотий м'яч" - у 1983, 1984 і 1985 роках, повідомляє uefa.com.

Старший офіцер УЄФА в справах суддівства П'єрлуїджі Колліна вдостоївся нагороди найкращому італійському рефері всіх часів. Іншими лауреатами стали: Роберто Баджо (найкращий італійський футболіст), Марчелло Ліппі й Арріго Саккі (спільно - найкращий італійський тренер), Адріано Галліані (найкращий італійський адміністратор) і Джиджі Ріва (найкращий італійський ветеран). Кожен із нагороджених передав у музей експонат, який нагадував би про їхні кар'єри.

На церемонії були присутні багато видатних діячів політики та спорту, включаючи президента ІФФ і віце-президента УЄФА Джанкарло Абете.

Зараз ви читаєте новину «Платіні та Колліна відкрили Залу слави італійського футболу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі