середа, 27 червня 2012 12:42

Платіні не вважає помилку Кашшаї приводом для впровадження в футбол технологій

Платіні не вважає помилку Кашшаї приводом для впровадження в футбол технологій
Кашшаї не переконав Платіні. Фото: footballfan.com.ua

Сучасні технології у футболі - історична помилка, і президент УЄФА Мішель Платіні виступає проти впровадження в футбол різних сучасних технологій, пише Soccer.ru.

"На даний момент я не є главою ФІФА. Не знаю, чи стану я наступним президентом цієї організації. Однак я думаю, що ФІФА і британці роблять історичну помилку (тестуючи нові технології у футболі - Ред.). Це історична помилка", - заявив президент УЄФА.

За словами Платіні, нові технології для нього - проблема.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Незарахований український гол став рекламою британських окулістів

"За три роки в Лізі чемпіонів і Лізі Європи у нас не було жодної помилки. 12 разів м'яч перетинав лінію воріт в спірних ситуаціях, і арбітри помічали це, приймаючи вірне рішення. Багато пенальті і фолів, виключаючи "гол" в матчі Україна-Англія, були помічені бригадами арбітрів. Я проти того, щоб вдаватися до допомоги відео, адже на початку тієї атаки України, до якої призвів гол, був офсайд. Ви хочете технологію для визначення взяття воріт, але як щодо того, що там спочатку був офсайд? Це означає, що епізод мав бути зупинений ще раніше. Саме тому я проти технологій. Я повністю проти цього", - заявив Платіні.

"Давайте залишимо людей. Я залишаюся непохитним. Це не питання технології для визначення взяття воріт, це питання початку використання технологій у футболі - і тут я категорично проти", - зазначив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Ми допустили помилку" - Кашшаї визнав гол Девіча

Нагадаємо, 19 червня в заключному раунді Євро-2012 Україна на "Донбас Арені" поступилася Англії з рахунком 0:1. При цьому бригада арбітрів на чолі з угорцем Віктором Кашшаї в середині другого тайму не зарахувала чистий гол форварда синьо-жовтих Марко Девіча. Захисник англійців Джон Террі виніс м'яч після його удару, як показав повтор, після того, як сфера перетнула лінію воріт.

У свою чергу президент ФІФА Йозеф Блаттер зазначив, що матч Україна - Англія зробив технологію визначення узяття воріт необхідністю.

Разом з тим угорський арбітр матчу обрушив на себе гнів багатьох українських користувачів, які відредагували статті про Кашшаї в Вікіпедії, пожартувавши про наслідки, які чекали на угорця після гри. Також в мережі масово почали з'являтися "фотожаби" на момент матчу, який вже став легендарним.

Зараз ви читаєте новину «Платіні не вважає помилку Кашшаї приводом для впровадження в футбол технологій». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі