четвер, 30 квітня 2009 15:37

Пішов з життя непереможний ізраїльський боксер

Автор: mgm.com
  Кадр з фільму Тріумф духу
Кадр з фільму Тріумф духу

У віці 86 років помер легендарний боксер, колишній в"язень Освенціма і Біркенау, Саламо Арух, історія життя якого лягла в основу фільму "Тріумф духу".

Саламо народився в Салоніках. Він з дитинства захоплювався боксом, а в 17 років став чемпіоном Балкан в середній вазі. У квітні 1941 року, не дивлячись на героїчний опір, Греція була окупована фашистами. Люди з жовтими зірками на одязі були відправлені до концтаборів в Польщі.

У фашистських таборах він провів 200 поєдинків. Бокс допоміг йому вижити. Після війни він одружився, а в 1945 році іммігрував до Палестини. Після створення держави Ізраїль Саламо зайнявся підприємницькою діяльністю, а бокс перетворився на його хобі.

У фашистських таборах Арух провів 200 поєдинків

У 1990 році режисер Роберт М. Янг на основі його біографії зняв фільм "Тріумф духу", головну роль в якому зіграв Віллем Дефо. Саламо Арух помер після тривалої хвороби в неділю, 26 квітня. Про смерть колишнього в"язня Освенціма повідомила його дочку Далія Гонен.

За матеріалами championat.ru

Зараз ви читаєте новину «Пішов з життя непереможний ізраїльський боксер». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі