четвер, 06 лютого 2020 11:09

Під час бою Мухаммед Алі запитував суперника: "Як мене звати?"

 

6 лютого 1967-го в Х'юстоні, США, Мухаммед Алі зустрівся зі співвітчизником Ерні Терреллом. Це було не просто боксерське протистояння, а битва, зав'язана на особистій неприязні та ненависті. Алі переміг за рішенням суддів із великою перевагою. Він 15 раундів знищував суперника фізично і ментально.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мухаммед Алі викликав найбільші емоції на відкритті Олімпіади

Для Мухаммеда Алі це був 8-й захист титулу WBC. Ерні Террелл втретє відстоював титул WBA, яким раніше володів Алі. Але у вересні 1964-го Всесвітня боксерська асоціація позбавила його свого титулу нібито через намір провести матч-реванш із Сонні Лістоном. Хоча вважалося, що рішення було пов'язане з приєднанням Алі до "Нації ісламу". Відтак Террелл виграв вакантний титул у бою з Едді Маченом.

Перед поєдинком Алі поклявся покарати Террелла за те, що той вперто відмовлявся називати його Мухаммедом Алі та продовжував називати Кассіусом Клеєм (у березні 1964-го Кассіус Клей оголосив про зміну імені на Мухаммед Алі. – Gazeta.ua). Також Терреллу не подобалось, що його суперник уникає служби в армії.

Перед поєдинком Алі поклявся покарати Террелла за те, що той вперто відмовлявся називати його Мухаммедом Алі

Алі домінував протягом усього бою. Обличчя і груди Террелла заливала кров, а ліве око суперник "заплющив" йому ще у п'ятому раунді. У восьмому раунді Алі відверто насміхався над суперником. Він неодноразово повторював: "Як мене звати? Хто я? Як мене звати?". Муки Террелла тривали 15 раундів. Алі переміг на картках суддів – 148:137 двічі і 148:133.

Один із журналістів назвав перемогу Мухаммеда Алі "прекрасною демонстрацією навичок боксу і варварським проявом жорстокості".

Террелл після завершення боксерської кар'єри став відомим співаком, музичним продюсером знаменитого гурту The Supremes, вокалісткою якої була його рідна сестра Джейн Террелл. Помер у грудні 2014-го у віці 75 років. Алі став одним із найвідоміших боксером в історії. Помер у червні 2016-го у віці 74 років.

Зараз ви читаєте новину «Під час бою Мухаммед Алі запитував суперника: "Як мене звати?"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі