неділя, 03 вересня 2017 00:10

"Першому наллю Ярмоленку, він в "Боруссії" хоч бабла зніме" - як пройшов фан-марш перед грою з Туреччиною
32

Машини супроводу в очікуванні
Фото: Євген САВЧУК
Коней на марш зібрали з різних регіонів України

Учасники фан-руху "Вірні збірній" влаштували урочистий марш перед матчем України та Туреччини. Більше 7 тис. уболівальників пройшли понад 2 км від залізничної станції "Харків Балашовський" до стадіону "Металіст".

До маршу майже півтори години. Очікується прибуття поїздів із регіональними фанами. Напоготові поліція, в тому числі кінна. Для заходу задіяли близько 30 коней з різних регіонів – Київ, Дніпро, Чернігів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Фанати додадуть матчу Україна – Туреччина "жовтизни"

"Задоволення не дуже багато транспортувати коней на таку відстань. Бачите втомилися, нервують, доводиться заспокоювати. Але годуємо в звичайному режимі, щось підмішувати в їжу необхідності немає, тут все гаразд", - запевняє кінний полісмен, киянин Артем.

Поїзди з уболівальниками прибувають. Усі на пероні одягають жовті куртки, перегукуються "Слава Україні! Героям слава!". В декого під куртками вишиванки, в дівчат на голові віночки. Хтось налаштований рішуче, адже їм пощастило: після Харкова їдуть на другий матч з Ісландією.

"Готуюсь на Рейк'явік, головне – щоб з начальством вдалося все вирішити", - говорить киянин Назар. Працює в одному зі столичних пабів. Готовий налити футболістам, якщо потрапить з ними в один літак.

"Не знаю, що їм там можна буде пити. Соки? Зроблю так, щоб вони відчули, що це пиво, - жартує він. – Мене тому й шеф відпускати не хоче, бо розливати вмію по особливому. Кому першому наллю? Звичайно, Ярмоленку. Радий, що він перейшов до "Боруссії", хоч бабла зніме, не те, що в "Динамо".

Тим часом розпочинається марш. Попереду колони – президент ФФУ Андрій Павелко та віце-президент Андрій Мацола. Обидва в жовтих куртках "Вірні збірній". Разом з ними – відомий політик Антон Геращенко. Одягнений у сірий костюм з білою сорочкою і галстуком. На шиї – шалик збірної. Біля стадіону до них приєднується телеведучий Сергій Притула. Перед входом на стадіон уболівальників ретельно обшукують. Квитки іменні, крім них, усі показують документи, що засвідчують особу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "На боці України натовп, який хоче бачити команду в Росії" - Луческу

Матч кваліфікації КС-2018 між збірними України та Туреччини, який відбувся,2 вересня в Харкові, завершився перемогою команди України. Синьо-жовті 5 вересня зіграють на виїзді проти збірної Ісландії, яка в гостях мінімально програла свою гру Фінляндії, 0:1. Наша команда зараз очолює групу через те, що матч Хорватія - Косово перервали внаслідок незадовільних погодніх умов. Він буде дограватися пізніше.

Зараз ви читаєте новину «"Першому наллю Ярмоленку, він в "Боруссії" хоч бабла зніме" - як пройшов фан-марш перед грою з Туреччиною». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі