середа, 08 вересня 2021 12:00

Перевірка чемпіонів: чого чекати від збірної України в матчі проти Чехії

Перевірка чемпіонів: чого чекати від збірної України в матчі проти Чехії

8 серпня збірна України проведе товариський матч проти Чехії.

Для наставника українців Олександра Петракова це можливість поекспериментувати, перевірити молодих гравців та краще познайомитися із футболістами команди.

Тренер уже відпустив частину футболістів. Руслан Малиновський має набирати форму. Віталій Миколенко та Ігор Харатін мають проблеми зі здоров'ям. Динамівцям Віктору Циганкову, Іллі Забарному, Сергію Сидорчуку та гравцям "Шахтаря" Миколі Матвієнку та Тарасу Степаненку потрібно готуватися до Ліги чемпіонів. Матч за Суперкубок теж не за горами. Петраков розуміє потенціал та можливості цих гравців, тому не бачить сенсу їх перевіряти. Тренер хоче перевірити гравців, із якими колись разом працював.

Наставник збірної не відмовиться від своєї схеми гри. Просто під цю модель переглядатимуть нових гравців. Чи зможуть вони грати в такий футбол у перспективі подальших викликів? Жодних експериментів у матчі з фінами та боснійцями вже не буде.

Отримують можливість проявити себе нові футболісти. Довикликані в збірну гравці "Зорі" Владислав Кочергін та Сергій Булеца, оборонець "Шахтаря" Юхим Конопля. Перевірку пройдуть футболісти, які з тренером перемагали на молодіжному Кубку світу. Точніше та частина, яка змогла перейти у великий футбол та оминула проблеми зі здоров'ям - Денис Попов та Андрій Лунін.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Завдяки Франції Україна стала другою у відбірковій групі Кубка світу

Має дебютувати в національній команді воротар "Ворскли" Дмитро Різник. З ним розділить ігровий час динамівець Денис Бойко.

На флангах захисту перші матчі за збірну зіграють Конопля та Віктор Корнієнко. Вони були основними гравцями переможної команди Петракова на молодіжному Кубку світу. Перший матч за збірну зіграє гравець празької "Славії" Тарас Качараба, який теж має досвід роботи з Петраковим.

У середині поля свій шанс отримують новачки Кочергін та Булеца, а також гравці, які грали менше в матчах проти Казахстану та Франції. Олександра Зінченко має шукати свою роль у нового тренера. Гравець "Ман Сіті" не переконав у матчі проти казахів.

У матчі не варто чекати великої кількості забитих голів та якості футболу

Попереду шанс має отримати Данило Сікан. Роману Яремчуку потрібно берегти сили на боротьбу за місце в складі "Бенфіки". Для форварда "Шахтаря" це прекрасна можливість закріпитися в національній команді.

Склад на матч із чехами має всі шанси мати присмак команди, яка перемогла на молодіжному Кубку світу. Петраков хоче дати шанс колишнім підопічним: Різик – Конопля, Качараба, Кривцов, Сирота, Корнієнко – Макаренко, Зінченко – Булеца, Кочергін – Сікан.

Не варто чекати від матчу проти Чехії якоїсь феєрії. Зустрінуться команди, які сповідують силовий футбол. Обидва тренери багато експериментуватимуть, тому навряд чи ми побачимо велику кількість голів.

Матч Чехія – Україна розпочнеться о 21:45. Звіт про матч читайте на нашому сайті.
У двох останніх матчах збірна України зіграла внічию 1:1 проти Казахстану та Франції.

Зараз ви читаєте новину «Перевірка чемпіонів: чого чекати від збірної України в матчі проти Чехії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі