середа, 25 березня 2009 11:13

Перенесення Євро-2012 з України більше не загрожує країні

Перенесення Євро-2012 з України більше не загрожує країні

Виконком УЄФА на своєму засіданні в Копенгагені позитивно оцінив підготовку України і Польщі до "Євро-2012". Таким чином, перенесення чемпіонату Європи зняте з порядку денного.

"Більше ніхто не говорить про відміну місця проведення наступного чемпіонату Європи з футболу", - сказав у вівторок після засідання виконавського комітету віце-президент УЄФА Гергард Маєр-Форфельдер.

"Польща де в чому попереду в підготовці, але спорудження стадіонів йде планово в обох країнах", - додав Маєр-Форфельдер.

Він відзначив, що в будівництві доріг Польща просунулася трохи далі, ніж Україна, та особливо звернув увагу на проблеми України з браком готелів.

Маєр-Форфельдер ще раз підкреслив, що ніяких запитів з боку УЄФА щодо можливої заміни України на Німеччину не було, мова йшла лише про спекуляції преси.

За словами Франца Бекенбауера, який координував в 2006 році організацію всесвітньої футбольної першості в Німеччині, виконком УЄФА отримав "в цілому позитивний" звіт про підготовку Польщі та України до "Євро-2012". "Інфраструктура ще шкутильгає, але будівництво стадіонів просувається прийнятно", - сказав "Кайзер".

Головна інтрига по Україні буде в травні

У квітні президент УЄФА Мішель Платіні планує поїздку до Польщі та України, щоб особисто переконатися в тому, як йде підготовка до "Євро-2012".

Як відзначив представник Суспільного комітету "Євро-2012" Андрій Капустін, українські законодавці повинні розробити і затвердити пакет документів щодо залучення іноземних інвестицій на зведення об"єктів до європейської першості 2012 року. На його думку, без законодавчої бази підготовка України до футбольного турніру буде провальною.

"Поки Верховна Рада не прийме ці закони, це заважатиме нормальній підготовці, зокрема зведенню готелів і хостелів", - вважає Капустін.

Він упевнений, що держава повинна поклопотатися про податкові пільги для забудовників, але це може стосуватися виключно зведення об"єктів до Євро-2012.

Експерт констатує, що головна інтрига по Україні буде в травні, коли УЄФА остаточно визначатиме міста, які прийматимуть футбольний чемпіонат.

Deutsche Welle, Терикон

Зараз ви читаєте новину «Перенесення Євро-2012 з України більше не загрожує країні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі