субота, 09 травня 2009 12:59

Переможець Кубка УЄФА отримає два з половиною мільйони

Переможець Кубка УЄФА отримає два з половиною мільйони

Делегацію ФК "Шахтар", яка сьогодні відправилася у Стамбул обговорювати організаційні моменти перед фіналом Кубка УЄФА, турки зустріли з неприхованим пієтетом. "Гірники" тут в особливій пошані - завдяки Мірчі Луческу, якого в Туреччині просто обожнюють. Загалом, до стадіону "Фенербахче" донеччан привезли з комфортом і у супроводі поліцейських машин. Правда, для цього їм довелося на катері перепливти Босфор.

Переміщаючись з аеропорту ім. Ататюрка на арену, гості, самі того не підозрюючи, пройшли стежкою фанатів "Вердера"! Як пізніше з"ясувалося, саме цим шляхом рухатимуться на стадіон колони німецьких уболівальників. Фани ж "Шахтаря" приземляться в іншому аеропорту - "Сабіха Гюкчен". Так вимагають заходи безпеки - щоб не перетиналися!

Квиток на матч замінюватиме візу

Розведені будуть і фан-зони на самому стадіоні, де гості зможуть згаяти час перед грою. За українською стороною закріпили територію на березі моря! На самому матчі уболівальники "гірників" розмістяться в південній частині арени. Відповідно, німці - в північній.

До речі, для уболівальників обох команд тут будуть створені максимально комфортні умови - в усіх відношеннях. Наприклад, в аеропорту ім. Ататюрка для літаків фанів звільнять цілу злітну смугу - втім, заздалегідь німецькій стороні доведеться надати докладні дані про свої лайнери, починаючи з марки. Везти фанатів обох команд на стадіон буде спеціальний суспільний транспорт, в якому можна буде проїхати безкоштовно, пред"явивши свій квиток. До речі, цей же квиток на матч замінюватиме й візу!

Що стосується команд-учасниць, то за кожною з них закріплений автобус місткістю 48 чоловік і по одному автомобілю. "Шахтар" зупиниться в готелі The Ritz-Сarlton, "Вердер" - в Swiss hotel. Обидва п"ятизіркові і в обох зарезервовані для фіналістів по 50 номерів на 3 ночі. Турецька сторона обіцяє забезпечити командам охорону на рівні президентів держав, що перебувають з офіційним візитом! До речі, на фінальному матчі не виключена поява українського президента. Про це повідомив генеральний консул України в Туреччині Дмитро Козлов.

Озвучили на сьогоднішній нараді і грошові призи, які отримають команди за участь у фіналі розіграшу Кубка УЄФА. Переможець стане володарем суми в 2 500 000, фіналіст - в 1 500 000. Звичайно, євро! Плюс кожна команда отримає 30% від продажу квитків.

Ну а поки справжній Кубок УЄФА розмістився в центрі Стамбулу - будь-який охочий може підійти і сфотографуватися з ним. На стадіоні ж "Фенербахче" сьогодні стоїть макет цього трофею.

Прес-служба ФК "Шахтар"

Зараз ви читаєте новину «Переможець Кубка УЄФА отримає два з половиною мільйони». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі