четвер, 13 серпня 2009 14:42

Перемогу на турнірі Лобановського Морозюк присвятив Пашаєву

Перемогу на турнірі Лобановського Морозюк присвятив Пашаєву

На відміну від національної збірної, наша молодіжка у турок виграла, і перемогла на турнірі пам"яті Лобановського. Єдиний м"яч у фіналі провів Микола Морозюк.

- Якщо чесно, мені здавалося, що збірна Туреччини гратиме набагато потужніше. За останні роки ми дуже часто зустрічалися з цією командою, і знаємо, що поєдинки з нею традиційно виходять дуже важкими і напруженими. Тому тренери настроювали нас відповідним чином. Нелегко нам довелося лише наприкінці, за рахунку 1:0, коли віддали суперникові ініціативу, м"яч і центр поля. Не сказав би, що підсіли фізично, просто довелося тактично перебудовуватися.

- Капітанська пов"язка додала впевненості? Які були емоції, коли дізнався, що будеш капітаном збірної?

- Я чекав цього. Коли тобі довіряють капітанську пов"язку, це завжди додатковий стимул, ти повинен бути лідером і вести за собою команду, підказувати партнерам на полі. Адже капітан - це помічник головного тренера. Думаю, я справився, і надалі постараюся не підводити хлопців і тренерський штаб.

- За рахунок чого, на твій погляд, вдалося добитися в турнірі першої перемоги за чотири роки? Адже часу на підготовку було небагато.

- Так, дійсно, тим більше хлопці приїхали в різному фізичному стані. Саме тому збалансувати склад і привести всіх в оптимальну форму було нелегко. Але, думаю, у нас все вийшло. Сьогодні хлопці вийшли на поле з більшим бажанням, ніж вчора, і також добилися позитивного результату, що дозволило нам підняти Кубок Лобановського над головою. Всі щасливі.

- У збірній виступає велика кількість динамівців - як нинішніх, так колишніх. Взаєморозуміння, якого ви досягли, граючи довгі роки разом, допомагає в збірній?

- Я дійсно дуже довгий час грав з Ярмоленком, Лисенком та іншими хлопцями. І, не дивлячись на те, що зараз ми виступаємо за різні команди, коли збираємося в збірній, наші взаємозв"язки налагоджуються. Навіть на тренуваннях ми розуміємо один одного з півслова. Думаю, це має велике значення, але не сказав би, що ми добиваємося успіху тільки завдяки цьому. Ми це робимо всією командою і всім колективом, і з кожною грою розуміємо один одного все краще і краще.

- Ти не так часто забиваєш м"ячі. Кому присвячуєш свій сьогоднішній гол?

- Забитий м"яч і перемогу хочу присвятити гравцеві і капітанові нашої команди, якого, на жаль більше немає з нами, - Максиму Пашаєву. Якби мені довелося говорити після церемонії нагородження, я б обов"язково про це сказав.

- Вже найближчим часом тобі потрібно повертатися в розташування "Оболоні" і приступати до тренувань. Не важко грати в такому режимі?

- Думаю, тренер "Оболоні" дасть нам час відпочити, відновитися і набратися сил. Адже наступна гра прем"єр-ліги проти "Дніпра" у нас 22-го серпня.

За матеріалами Террикон, КП в Украине

Зараз ви читаєте новину «Перемогу на турнірі Лобановського Морозюк присвятив Пашаєву». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі