четвер, 26 листопада 2009 13:54

Павленко просить ще грошей на реконструкцію "Олімпійського"

Павленко просить ще грошей на реконструкцію "Олімпійського"

Міністерство у справах сім"ї, молоді і спорту не виключає, що затверджений урядом кошторис реконструкції Національного спорткомплексу "Олімпійський" у розмірі 2,114 млрд гривень буде збільшена.

"Ми не виключаємо, що ця цифра (затверджений кошторис) буде трохи більше, тому що проект, який розроблений німецькою компанією GMP, передбачав більше 3 млрд гривень", - сказав глава міністерства Юрій Павленко в ході Дня відкритих дверей на стадіоні в четвер.

При цьому він також відзначив, що затверджений Кабміном кошторис є не остаточним бюджетом, уряд спочатку передбачав її коректування.

"В цілому проект, затверджений урядом, передбачав першу суму 2,114 млрд гривень. Разом з тим рішення уряду передбачає, що ця цифра коректуватиметься під час виконання робіт", - сказав міністр.

За словами Павленка, на збільшення кошторису впливають ціни, що постійно змінюються, на будівельно-монтажні роботи і будматеріали, а також нестабільний курс валют.

Разом з тим, як затверджує міністр, засоби по кожній ділянці робіт використовуються максимально ефективно.

"Думаю, на одного будівельника - один перевіряючий, якщо взяти кількість і динаміку перевірок", - відзначив глава міністерства, додавши, що перевірки здійснюють ГоловКРУ, Рахункова палата, СБУ та інші контролюючі органи.

За інформацією Павленка, до теперішнього часу на реконструкції НСК "Олімпійський" вже освоєно 850 млн гривень. "На цей момент витрачено 850 млн гривень на будівельно-монтажні роботи, проектантів, консультантів і інші види робіт", - сказав він.

В цілому в поточному році передбачається освоїти 1 млрд гривень. "Темпи робіт показують, що цей мільярд буде освоєний", - відзначив міністр.

За матеріалами Дело

Зараз ви читаєте новину «Павленко просить ще грошей на реконструкцію "Олімпійського"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі