четвер, 05 березня 2009 19:46

Пам"ятники легендарних футболістів (ФОТО)
15

Підбірка фотографій пам"ятників легендарних футболістів від Gazeta.ua . Їх люблять, ними захоплюються і наслідують, а ще ставлять їм монументи. А як інакше, якщо майстри шкіряного м"яча стають національними героями і символами епохи.


Буенос-Айрес. Стадіон "Ла Бомбонера". Пам"ятник, який спорудили на честь Дієго Марадони вдячні уболівальники. Відкритий 26.11.2006. Скульптор Елізабет Ейхорн.


Сан-Паулу. Стадіон "Конде Рудольфо Креспі". Бюст Пеле встановлений на стадіоні, де він забив найкрасивіший м"яч в своїй кар"єрі. Відкритий 29.08.2006


Ріо-де-Жанейро. Стадіон "Маракана". Бюст легендарного бразильського футболіста і тренера Маріо Загало.


Ріо-де-Жанейро. Стадіон "Маракана". Пам"ятник Мануелю Франсиско дос Сантосу (Гаррінча).


Гаага. Стадіон "Ден Хааг". Пам"ятник легендарному гравцеві "Ден Хаага" Адріану Мансвелду (1944-1991), який провів за клуб 559 матчів.


Мадрид. "Сантьяго Бернабеу". Зепп Блаттер, Альфредо Ді Стефано, Мішель Платіні і Рамон Кальдерон на церемонії відкриття пам"ятника легендарному футболістові "Реала" Альфредо Ді Стефано. 17.02.2008


Флоренція. Пам"ятник Габріелю Батістуті, який спорудили на його честь вдячні уболівальники "Фіорентини". Відкритий в 1996 році.


Лісабон. Стадіон "Да Луш". Пам"ятник Ейсебіо.


Москва. Петровський Парк. Стадіон "Динамо" . Пам"ятник легендарному голкіперові московського "Динамо" і збірної СРСР Льву Яшину (1929-1990).


Сестрорецк. Ленінградська область. Пам"ятник Всеволоду Боброву. У цьому місті він починав свою спортивну кар"єру.


Київ. Стадіон "Динамо". Пам"ятник Валерію Васильовичу Лобановському.


Київ. Пам"ятник Віктору Максимовичу Баннікову на Байковому кладовищі, де похований знаменитий воротар


Манчестер. Стадіон "Олд Траффорд". Пам"ятник "святій трійці" з "Манчестер Юнайтед", володарям "Золотого м"яча" найкращому футболістові Європи, Джорджу Бесту, Денісу Лоу і серові Бобі Чарльтону. Відкритий 29.05.2008. Скульптор Філіп Джексон.


Лондон. Стадіон "Вемблі". Пам"ятник Бобі Муру - капітанові збірної Англії, що стала в 1966 році чемпіоном світу. Відкритий 11 травня 2007 року. Скульптор Філіп Джексон.


Сток он Трент. Стадіон "Британія". Меморіал на честь легендарного гравця "Сток Сіті" і збірной Англії сера Стенлі Меттьюза.

Зараз ви читаєте новину «Пам"ятники легендарних футболістів (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі