пʼятниця, 13 травня 2011 18:27

"Олімпійський" вже готовий на 86%

"Олімпійський" вже готовий на 86%

Готовність київського НСК "Олімпійський" складає вже 86%. Роботи на столичній арені Євро-2012 йдуть повним ходом: на об'єкті готуються до встановлення глядацьких сидінь, скління фасаду та встановлення унікальних елементів даху – "парасольок". Продовжується кріплення нижніх радіальних вантів, повідомляє прес-служба НСК.

Відразу після закріплення усіх 80-ти верхніх вантів було скинуто зусилля 14 тросів стабілізації, які до цього утримували в проектному положенні відносно рівні ділянки сталевого каркасу колон. Тепер, коли колони під'єднані до верхніх вант і система може тримати сама себе, троси стабілізації разом з гідродомкратами демонтуються.

На поле стадіону вже завезено величезні "парасольки" (підвісні консольні розкоси), які створять натяг майбутньої мембрани даху та забезпечать задану проектом хвилясту форму покриття. 640 унікальних елементів довжиною до 6 метрів з куполами діаметром до 3,5 метрів почнуть підвішувати на висоті 30 метрів між радіальними тросами.

Довкола "Олімпійського" триває озеленення території. На сьогодні висаджено майже 1700 зелених насаджень. Роботи на окремих ділянках ведуться цілодобово у 3 зміни.

Зараз ви читаєте новину «"Олімпійський" вже готовий на 86%». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі