неділя, 12 квітня 2020 15:51

Олімпіаду в Москві бойкотували 65 країн

Олімпіаду в Москві бойкотували 65 країн
Олімпіаду в Москві бойкотували через радянське вторгнення до Афганістану. Фото Рейтер

12 квітня 1980 року в США затвердили бойкот літніх Олімпійських ігор, які в тому році відбулися в Москві. Олімпійський комітет США вирішив не відправляти свою команду в Радянський Союз через політичне протистояння між країнами НАТО і Варшавського договору. Головною причиною стала поява військ СРСР в Афганістані, де йшла громадянська війна.

На Олімпіаду-1980 Москву не приїхали спортсмени з 65 держав, серед яких: США, Канада, Туреччина, Південна Корея, Японія, Малайзія, ФРН, Китай та інші. Правда, окремі атлети Великобританії, Франції і Греції заявилися на Ігри індивідуально за рішенням своїх олімпійських комітетів.

В результаті найбільшої командою Західної Європи стала Італія, хоча і з цієї країни на змагання не прибували спортсмени-військовослужбовці. Повідомляє "Сегодня".

Приблизно в той же час, що і Ігри в Москві, в Філадельфії провели Олімпійські ігри бойкоту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українець встановив "вічний рекорд"

Пізніше соціалістичні країни "помстилися" Олімпіаді-1984 Лос-Анджелесі, не надіславши свої делегації в США. А в Москві провели альтернативні змагання "Дружба-1984".

Зараз ви читаєте новину «Олімпіаду в Москві бойкотували 65 країн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі