вівторок, 31 серпня 2021 18:34

"Новий Тайсон": що потрібно знати про новачка "Динамо" Вітіньйо

"Новий Тайсон": що потрібно знати про новачка "Динамо" Вітіньйо
Вітіньйо має посилити атаку "Динамо". Фото: ФК "Динамо" Київ

Київське "Динамо" оголосило про трансфер бразильського форварда 22-річного Вітіньйо. Бразилець підписав контракт на п'ять років. За повідомленням ЗМІ, сума трансферу становила €5 млн.

Головним прецедентом на нападника був "Бордо". Французи домовилися з "Атлетико" Паранаенсе про трансфер за €10 млн, але в останній момент відмовилися від угоди через неможливість підтвердити фінансові гарантії. Щоб не залишатися ні з чим, "Атлетико" продав гравця в "Динамо".

"Це якісний форвард другого темпу, або фланговий гравець у схемі 4-2-3-1. Він не вістря, хоча у схемі з двома форвардами може грати. Є техніка, відчуття моменту й піднята голова. Поки що його використовували ближче до лівого флангу" - характеризує гравця коментатор Роберто Моралес.

Вітіньйо може зіграти на декількох позиціях в атаці

Вітіньйо - це гравець другого ешелону атаки. Швидкий, різкий, мобільний, з хорошою роботою із м'ячем, вмінням обіграти суперника, втекти, або створити небезпеку на рівному місці. "Динамо" отримає сильного індивідуального гравця.

За стилем і позицією новачок "Динамо" схожий на колишнього капітана "Шахтаря" Тайсона, який може закрити одразу декілька позицій в атаці та головною чеснотою є техніка та швидкість.

Навряд чи Вітіньйо матиме можливість грати на позиції "десятки". Форма Віталія Буяльського зараз фантастична. На позицію форварда прийшли три нових гравці - Владислав Кулач, Ілля Шкурін та Ерік Рамірес. Мірча Луческу використовуватиме бразильця на фланзі атаки. Віктор Циганков - не стабільний через травми. Карлос Де Пена має контракт тільки до кінця року. Беньямін Вербич ніяк не набере форму. Денис Антюх поки що адаптовується до нового рівня. Жерсон Родрігес близький до переїзду в Італію. Позиція вінгера потребує якісного посилення.

У поточному сезоні "Динамо" лідирує в УПЛ. Кияни на три очки випереджають "Шахтар".

Під час трансферного вікна "Динамо" підписало форвардів Шкуріна, Раміреса, Кулача та півзахисника Антюха. Покинув команда Сідклей, який став гравцем грецького ПАОКА.

Зараз ви читаєте новину «"Новий Тайсон": що потрібно знати про новачка "Динамо" Вітіньйо». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі