вівторок, 14 серпня 2012 18:39

"Ніяких зобов'язань перед "Волинню" у мене немає" - Майкон

"Ніяких зобов'язань перед "Волинню" у мене немає" - Майкон
Майкон нікому не бажає потрапляти в "Волинь". Фото: fc.volyn.net

Бразильський футболіст Майкон Перейра де Олівейра заявляє, що не має жодних зобов'язань перед ФК "Волинь" (Луцьк) і після 31 серпня, після закінчення контракту з цим клубом, має намір продовжити свою кар'єру в іншій команді.

"Хочу звернутися до футбольної громадськості України і висловити свою думку з приводу ситуації, що склалася навколо мого відходу з луцької "Волині". В засобах масової інформації гуляють повідомлення про те, що я нібито маю дворічний контракт із цим клубом і не можу його залишити.

З'явилися повідомлення про якусь експертизу, яка підтвердила мій підпис під цими документами. У зв'язку з цим я офіційно заявляю, що ніяких зобов'язань перед ФК "Волинь" у мене немає, я не підписував продовження контракту, а також, що я маю намір залишити цей клуб після 31 серпня, аби продовжити свою кар'єру в новому клубі на свій вибір", - йдеться в заяві футболіста, переданому агентству "Інтерфакс-Україна".

Майкон звертає увагу на те, що жоден орган футбольної влади України ще не сформулював свої висновки щодо конфлікту між ним і "Волинню", а існують лише висновки "якихось сумнівних експертів", з результатами яких бразилець украй не згоден.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Ворскла" перемогла "Волинь", Майкон забив десятий гол

"Ставитися до них серйозно просто неможливо хоча б тому, що експертиза підписів проводилася без моєї участі. Ніхто не взяв жодного зразка мого підпису. Звідси запитання: що і з чим порівнювали експерти?", - підкреслив він.

Нападаючий обурений тим, що ФК "Волинь" висунув позов, в якому вимагає дискваліфікації Майкона на 6 місяців за прибуття на збори із запізненням у кілька днів з поважної причини.

"Тобто клуб одночасно наполягає на тому, що я повинен два роки виступати в Луцьку, але при цьому хоче відсторонити мене від футболу на півроку. Думаю, що такого виняткового прецеденту світовий футбол ще не знав", - вважає він.

Майкон зазначив, що після повернення влітку з відпустки був відправлений у команду "Волині" U-19 (футболісти до 19 років), де тренується самостійно.

"Я абсолютно впевнений у власній правоті. Буду відстоювати свої права у всіх українських, а якщо знадобиться, то і в міжнародних неупереджених інстанціях футбольного правосуддя. І, звичайно, не побажаю нікому з футболістів опинитися в такому клубі, як "Волинь", оскільки вони не дотримуються основні принципи трудових прав", - заявляє бразильський футболіст.

За його словами, ФІФА, УЄФА та ФІФПРО (Міжнародна федерація асоціацій професійних футболістів) були повідомлені відповідним чином про сформовану ситуацію.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Майкон" перейшов з "Волині" в "Шахтар" за два місяці до кінця контракту

Як повідомлялося, 2 липня ФК "Шахтар" (Донецьк) оголосив про підписання контракту на три роки з одним з кращих бомбардирів чемпіонату України сезону 2011-2012 років Майконом. Угода набуває чинності з 1 вересня 2012 року, оскільки чинний контракт футболіста з луцькою "Волинню" закінчується 31 серпня 2012 року, повідомив тоді офіційний сайт "Шахтаря".

Ще 21 травня ФК "Волинь" заявив, що в кінці 2011 року Майкону було запропоновано продовжити контракт з клубом ще на два роки і в результаті було укладено додаткову угоду про продовження дії контракту до 31 серпня 2014 року.

У червні Майкон пропустив підготовчий збір команди. У липні стало відомо, що він тренується з дублем "Волині".

В даний час Дисциплінарний комітет української футбольної Прем'єр-ліги розглядає справу за позовом гравця Майкона Перейра де Олівейри про визнання недійсною угоду про продовження терміну його контракту з клубом на два роки. У ході останнього засідання 9 серпня луцький клуб представив висновок експертів, що свідчить, за словами його представників, про справжність угоди і підписи бразильського футболіста на цьому документі.

24-річний Майкон з 14 голами разом з нападником "Шахтаря" Євгеном Селезньовим став кращим бомбардиром останнього чемпіонату України. До "Волині" виступав за клуби: "Флуміненсе", "Атлетіко Алагоіньяс", "Фламенго" (всі - Бразилія), "Стяуа" (Румунія).

Зараз ви читаєте новину «"Ніяких зобов'язань перед "Волинню" у мене немає" - Майкон». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі