вівторок, 19 квітня 2022 18:09

Спецтема: Війна Росії проти України

"Ніхто росіянкам радий не буде" - біатлоністка збірної України Кривонос

"Ніхто росіянкам радий не буде" - біатлоністка збірної України Кривонос
Українська біатлоністка Ганна Кривонос прокоментувала скандал з натуралізованими росіянками. Фото: biathlon.com.ua

Керівництво Федерації біатлону України приділяло більше уваги натуралізованим російським біатлоністкам, плативши їм більше, ніж своїм власним спортсменкам.

Про це у коментарі порталу Kamp-Sport повідомила українська біатлоністка Ганна Кривонос, додавши, що можливому поверненню до складу збірної України росіянок раді не будуть.

"Багато хто не отримує федеративних коштів (не всі) та живе лише на зарплату в міністерстві. А росіянки, наскільки я знаю з особистих розмов з ними, отримують щонайменше 300 доларів на місяць і до 800-1000", - заявила вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Я був проти, аби росіяни виступали за Україну" - біатлоніст Прима

За словами спортсменки, умови відрізнялися.

"У нас є основна зарплата - від міністерства. Хтось має ще ставку в силових структурах. Дехто має і доплати від регіонів, але за це говорити не можу. Перед олімпійськими іграми також маємо олімпійські стипендії, орієнтовно 300 доларів, які отримувала частина спортсменів, зокрема і я. Також є преміювання від федерації, яке виплачує президент", - пояснила Кривонос.

Українська біатлоністка також запевнила, що ніхто поверненню натуралізованих спортсменок з РФ радий не буде.

"Я, мабуть, скажу вам за всіх: ніхто їм радий не буде. Ми всі були як команда і справді чекали від них хоч якогось слова підтримки. Переконати хоч одну людину з Росії - вже щось. А вони медійні люди, могли би це зробити. Ми хотіли цієї підтримки, але не дочекалися", - зазначила Кривонос.

Біатлоністка також розповіла, що екіпірування натуралізованих росіянок було кращим за те, яке мали українські спортсменки.

"Наша болісна тема - тренувальні костюми. Нам дають один, він протирається, особливо штани. Просиш, натякаєш, що треба оновити. У відповідь: "Нема, де я вам візьму". Коли приїхали росіянки, то вони були екіпіровані усім, що тільки можна. А нам немає. Коли приїхала Даша Сідорова, то, попри спортивний карантин, її возили з нами на закордонні збори, з тими, хто виступав на IBU. А дівчата, такі як Валерія чи Христина Дмитренко сиділи вдома, хоча, можливо, теж хотіли поїхати за кордон тренуватися в кращих умовах чи виступити на IBU", - підкреслила Кривонос.

Ганна Кривонос - українська біатлоністка. Член юнацької національної збірної команди України з біатлону.

Чемпіонка світу серед юніорів в індивідуальній гонці, дворазова призерка чемпіонату світу серед юніорів, срібний призер чемпіонату світу серед юніорів. Учасниця етапів юніорського кубка IBU.

Зі збірної України з біатлону вигнали чотирьох ексросіянок.

Зараз ви читаєте новину «"Ніхто росіянкам радий не буде" - біатлоністка збірної України Кривонос». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі