середа, 27 лютого 2019 12:32

Не розумію, навіщо Кличку повертатися в бокс – екс-чемпіон світу

 

П'ятий за ліком український чемпіон світу з профі-боксу, 42-річний Сергій Дзінзірук прокоментував Gazeta.ua можливе повернення в бокс колишнього чемпіона світу у надважкій вазі Володимира Кличка і наскільки складно буде володареві титулу WBC у напівтяжкій вазі Олександрові Гвоздику об'єднати свій дивізіон.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Усик декласує Повєткіна, - екс-чемпіон світу

Так виглядає, що Володимир Кличко чекає відповідного моменту щоб повернутися у бокс. Наприклад, таким моментом могло б стати здобуття титулу британцем Тайсоном Ф'юрі. Тоді був би актуальний матч-реванш із ним (у листопаді 2015 року британець відібрав у Володимира три чемпіонські титули - Gazeta.ua). Наскільки успішним може бути повернення української легенди.

"Знаєте, головне вчасно піти, - каже Сергій Дзінзірук. - Піти, зачинити двері і забути. Суджу по собі. Я починав профі-кар'єру в Англії, потім боксував у Німеччині, пізніше переїхав у Штати. Мені все було цікаво. Мав мрію провести головний бій вечора в Америці, на телеканалі НВО. Я цього досягнув – зустрівся з аргентинцем Серхіо Мартінесом (у березні 2011 року програв технічним нокаутом у восьмому раунді - Gazeta.ua). Тільки я з ним відбоксував, мрія збулась: головний бій на НВО, головний бій вечора, з таким чемпіоном, як Мартінесом. Я прийшов у роздягальню, сів і кажу тренеру: "Все. Що можна було в боксерському житті, я пройшов". Я зрозумів для себе, зробив висновок, що все, досить, пора йти. Ті поєдинки, що були після того, це вже такі, автоматичні. Думаю, Володя Кличко теж це все пройшов. Зараз повертатися? Я не бачу сенсу. Я не розумію, навіщо Володі це потрібно. Що кому довести? І я не знаю, чи зможе він виграти. Якщо би був упевнений, що виграє, тоді, так, звичайно: повернись, побий, поверни свою славу і йди. Чи виграє він – я не впевнений. Не розумію, навіщо це йому потрібно. Не бачу змісту. Він для нас великий, він великий для всіх боксерів, він зробив український бокс. І тепер, не дай Бог, програє. А якщо ще нокаутом. Ну навіщо? Я не бачу смислу".

Кличко для нас великий, він великий для всіх боксерів, він зробив український бокс

1 грудня 2018 року харків'янин Олександр Гвоздик нокаутував канадця Адоніса Стівенсона і вперше став чемпіоном світу (за версією WBC у напівтяжкій вазі - Gazeta.ua). У його категорії інші чемпіони – росіяни Сергій Ковальов, Артур Бетербієв і Дмитро Бівол. Хто з них найскладніший для українця в разі проведення об'єднавчих боїв.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ломаченко вже перевершує Мейвезера – екс-чемпіон світу

"З Ковальовим в Америці ми спілкувались, приятелювали, тренувались в одній залі. Дуже непростий боксер. Ніби безхитрісний, але жорсткий, твердий. Важко буде Саші з ним. Бетербієв теж не подарунок. Бівол те саме. Всі важкі. З цих трьох кожен по-своєму складний", - зазначив екс-чемпіон.

Сергій Дзінзірук – срібний призер чемпіонату світу (1997), бронзовий (1996) і срібний (1998) призер чемпіонатів Європи серед любителів. На профі-ринзі провів 40 поєдинків: 37 виграв, 24 нокаути, два програв і один завершив унічию. Володів титулом WBO у першій середній вазі з 2005 до 2011 років.

Зараз ви читаєте новину «Не розумію, навіщо Кличку повертатися в бокс – екс-чемпіон світу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі