четвер, 10 грудня 2009 10:31

"Не має значення хто – я чи Володимир - завоює четвертий пояс" - Кличко

"Не має значення хто – я чи Володимир - завоює четвертий пояс" - Кличко
12 грудня на 16-тисячній "ПостФінанс-Арена" в Берні, Швейцарія, українець 38-річний Віталій Кличко (38 перемог, 37 нокаутів, 2 поразки, 0 нічиїх) проведе черговий захист титулу чемпіона світу за версією WBC у надважкій вазі проти американця Кевіна Джонсона, 30 років (22 перемоги, 9 нокаутів, 0 поразок, 1 нічия). Початок прямої трансляції на телеканалі "Інтер" о 23.50 год.

За сприяння компанії "Ад"ютант" Віталій Кличко відповів на запитання "ГПУ".

- Віталію, в ЗМІ ваш бій проти Джонсона називають розминочним. Фахівці, букмекери не дають шансів Джонсону на перемогу. Важко знайти мотивацію готуватися на всі 100% до бою з таким суперником?

- Пригадайте, що говорили про Арреолу? Але мені довелося прикласти максимум зусиль для перемоги над ним. Джонсон в майстерності Арреолі не поступається. І Америка робить на нього ставку, оскільки не залишає надію повернути чемпіонський пояс, яким володіли Мухаммед Алі, Джордж Форман, Майк Тайсон. Кевін Джонсон - сильний технічний боєць, який не має поразок. Його суперники не були прохідними, вони просто не так відомі в Україні. Але в світі боксу з ними рахуються. Тому всі розмови щодо "розминочних боїв", негідного суперника - спекуляція.

- У Джонсона довгі руки і хороший джеб. Готові до того, що він буде постійно джебувати, прагнучи збити вас з прицілу?

- Я готовий до будь-якого розвитку подій. Я відшукаю слабкі сторони Джонсона і використаю це для того, щоб його нокаутувати.

- Швидше за все Джонсон більше рухатиметься, ніж Арреола. А значить і вам доведеться більше працювати на ногах. Чи враховувався цей чинник в підготовці до бою?

- Під час підготовки було загалом близько 100 кілометрів пробіжок. І ще 20 кілометрів я проплив в басейні. Я працював з відмінними спаринг-партнерами, які за стилем і технікою схожі з манерою ведення поєдинку Джонсона. Я знаходжуся в прекрасній кондиційній формі і готовий вести всі 12 раундів бою у високому темпі. 12 грудня в Берні я покажу поєдинок світового класу.

- В останньому бою проти Арреоли ви завдали понад 800 ударів за 10 раундів. Це один з найвищих показників в боях супертяжів. Хотіли б порівняти цей показник з показниками інших боксерів з минулого і таким чином ще раз потрапити в історію профі-боксу?

- Я вам скажу більше - за поєдинком 26 вересня спостерігали мільйони глядачів в більш ніж 100 країнах світу. Трансляція бою Кличко - Ареолла зібрала біля телеекранів найбільшу цього року кількість любителів боксу, яка тільки можлива під час боксерського поєдинку. Сподіваюся, цей рекорд глядацької уваги буде "побитий" 12 грудня!

- Зараз багато, особливо в США і Росії, говорять про кризу в надважкій вазі.

- Ім"я цій кризі - брати Клички, які не дають прорватися на вершину ні американцям, ні представникам інших континентів. Є факт: три з чотирьох світових титулів - в Україні, ними володіють брати Клички.

- Чи вірите ви в те, що самі заберете четвертий пояс? Чи час не дозволить вам це зробити (доведеться Володимиру) - враховуючи велику чергу до поясу WBA?

- Не має значення, хто завоює четвертий пояс. Але я точно знаю, що це буде боксер з прізвищем Кличко.

Поєдинок 12 грудня проти Кевіна Джонсона стане для Віталія Кличка четвертим після торішнього успішного повернення в бокс. Перед цим він достроково переміг Семюела Пітера, Хуана Карлоса Гомеса і Кріса Арреолу – відповідно у 8, 9 і 10 раундах. Віталій має значну перевагу в зрості над Джонсоном – 202 см проти 191 см. Натомість американець переважає українця в розмаху рук – 208 см проти 203 см. Головна зброя американця – джеб. Він не є нокаутером, хоча трьох останніх своїх суперників перемагав достроково. Переваги Віталія – величезний досвід, надокучливий джеб, потужний правий прямий, унікальна працездатність в рингу. Віталій Кличко є однозначним фаворитом в бою проти Кевіна Джонсона. Так, в букмекерській конторі "William Hill" на перемогу українського боксера ставки приймаються як 1,06 до 1 (чим менше коефіцієнт, тим більша вірогідність події), а перемога американця оцінюється коефіцієнтом 7,50. Нічийний результат - 26,0 до 1.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «"Не має значення хто – я чи Володимир - завоює четвертий пояс" - Кличко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі