вівторок, 02 липня 2013 14:57

"Не бачу хто може замінити Фернандіньо" - Грачов

"Не бачу хто може замінити Фернандіньо" - Грачов
"Поки важко оцінити новачків" - Віктор Грачов ФОТО: shahta.org

Донецькому "Шахтареві" не вистачає креативу і зіграності. Про це Gazeta.ua розповів колишній гравець гірників Віктор Грачов.

"Слідкую за матчами Об'єднаного турніру, - каже експерт. - "Шахтар" грає без чотирьох лідерів — Раца, Фернандіньо, Вілліана та Мхітаряна. Це майже пів-команди. Як вона може виглядати за відсутності половини стартового складу? Звичайно, сировато. Луческу експериментує, пробує різні схеми. На те він і Містер, щоб визначити основний склад і лавку запасних. Потрібен час.

Поки важко оцінити новачків. Веллінгтон Нем старався, мав кілька моментів, але не зміг їх реалізувати. Футболіст ще не готовий фізично. Те саме стосується Фреда. Ісмаїлі втягується у команду. Поки він не закриває фланг так як це робив Рац у своїх кращих матчах або Шевчук, коли перебуває у хорошій формі. Проблеми є, їх видно неозброєним оком.

Луческу — не чарівник, щоб за місяць зробити команду з нових футболістів. Потрібен час, а його до Ліги чемпіонів залишається не так багато — два з половиною місяці. Потрібно доукомплектуватися і заграти нових футболістів. Замінити Фернандіньо дуже важко. Поки не бачу хто це може зробити.

Втрата Вілліана пройшла безболісно. Що стосується відсутності Раца, то поки зліва у команди проблеми з атакувальними діями.

Враховуючи відсутність лідерів, на яких будувалась гра, "Шахтар" зіграв гідно проти "Спартака" і "Зеніта", моментами володів перевагою. Команді не вистачає креативу і зіграності. "Гірники" створюють моменти, але реалізація також залишає бажати кращого, є невеликі проблеми в обороні.

Ще раз повторююся, що проблеми є, але їх можна вирішити. Матчі показують, що навіть при втраті своїх лідерів "Шахтар" боротиметься за чемпіонство і Кубок України. До Ліги чемпіонів команда також підійде у бойовому стані" — каже Грачов.

Нагадаємо, "Шахтар" переміг "Зеніт" і зіграв унічию зі "Спартаком" в рамках Об'єднаного турніру.

Зараз ви читаєте новину «"Не бачу хто може замінити Фернандіньо" - Грачов». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі