четвер, 19 травня 2011 09:16

Наставник "Порту" подякував Моурінью і Гвардіолі після виграшу Лігу Європи

Наставник "Порту" подякував Моурінью і Гвардіолі після виграшу Лігу Європи

Головний тренер португальського "Порту" Андре Віллаш-Боаш заявив, що нинішній наставник мадридського "Реала" Жозе Моурінью повинен розділити успіх "драконів" у футбольній Лізі Європи, повідомляє офіційний сайт УЄФА.

У середу "Порту" у португальському фіналі другого за силою європейського клубного турніру зломив опір "Браги" - 1:0. Віллаш-Боаш працював асистентом Моурінью в "Порту" в 2003-2004 роках, коли "дракони" вперше завоювали Кубок УЄФА, попередника Ліги Європи. Після того як Моурінью очолив лондонський "Челсі", Андре Віллаш-Боаш пішов за ним. Тандем продовжив роботу і в міланському "Інтері".

"Хочу присвятити цю перемогу своєму тренерському штабу, футболістам і вболівальникам. Я повинен також подякувати Жозе Моурінью, Хосепу Гвардіолі і серу Боббі Робсону. Хочу побудувати команду, якою можна було б пишатися. Хотілося б, щоб у нас було багато талановитих футболістів, щоб можна було працювати в чудовій інфраструктурі", - сказав Віллаш-Боаш.

Єдиний м'яч на 44-й хвилині поєдинку провів Радамель Фалькао. Віллаш-Боаш шкодує, що матч був зіграний "не за португальським стандартом". "Дуже шкода, що матч не видався видовищним, але тут немає нічого дивного - це ж був фінал єврокубка. В обох команд були шанси на перемогу. Нам пощастило, що ми відкрили рахунок перед перервою, це зробило гру більш відкритою. Ми ніяк не могли забити другий м'яч, завдяки чому "Брага" боролася до кінця, намагаючись зрівняти рахунок. У цьому сезоні ми неодноразово показували відмінний футбол, та й "Брага" тішила вболівальників видовищною грою", - заявив тренер "драконів".

За його словами, тріумф у Лізі Європи довів, що "Порту" - "класна команда". "Саме цей трофей ми хотіли завоювати найбільше, деколи ми навіть відчували, що зобов'язані виграти його. По ходу європейської кампанії ми все більше вірили в себе, і це допомогло нам взяти гору. "Порту" - клуб з прекрасною організацією, персонал якого робить все для гучних перемог. Це було визначальним чинником", - зазначив Віллаш-Боаш, додавши, що і "Брага" продемонструвала "найвищий клас".

Фахівець підкреслив, що найбільш значний внесок у перемогу команди в Лізі Європи внесли футболісти. "Грати у фіналі єврокубка завжди важко, але мої підопічні зуміли належним чином налаштуватися, і за це вони заслуговують похвали. Я є лише однією ланкою дуже ефективного клубу, кольори якого захищають дуже талановиті гравці. У сучасному футболі все вирішують гравці. Робота тренера може призвести до якихось успіхів, але якщо у нього під рукою немає футболістів високого рівня, то він впирається в стіну", - розповів Віллаш-Боаш.

У нинішньому сезоні "Порту" достроково став чемпіоном Португалії, не зазнавши жодної поразки. У фіналі Кубка країни 22 травня "Порту" буде протистояти "Віторія Гімарайеш".

Зараз ви читаєте новину «Наставник "Порту" подякував Моурінью і Гвардіолі після виграшу Лігу Європи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі