пʼятниця, 14 травня 2010 09:26

Найстарішу хокейну ключку знайшли у перукарні (ФОТО)

 

Вчені Нью-Брансвік встановили, що ключка, яка довгі роки висіла в одній з перукарень Нової Шотландії (провінція на сході Канади), була зроблена більше 170 років тому, що робить її найстарішою з нині відомих, повідомляє The Toronto Sun.

В результаті експертизи, яка пройшла в університеті Саквілла вчені лабораторії дендрохронології з'ясували, що ключка була зроблена в період між 1835 і 1838 роками.

Відзначимо, що раніше найстарішою вважалася ключка, зроблена майстром Олександром Рутерфордом в період з 1852 по 1856 рік. У 2007 році її власник, Гордон Шарп, продав раритет з аукціону за 1,9 мільйона доларів США.

Ключка для хокею з шайбою - спортивний снаряд. Вона повинна бути виготовлена з дерева, пластику або іншого затвердженого ІІХФ матеріалу. Всі кути повинні бути заокруглені і ключка не повинна мати нерівностей. Ключку в будь-якому місці можна обертати липкою не флуоресцентною стрічкою.

Гак ключки (і воротаря, і гравця) може бути загнутий. Обмеження загину - якщо провести лінію від п'яти ключки до кінця гака, то відстань по перпендикуляру від цієї лінії до будь-якої точки гака, не повинно перевищувати 1,5 сантиметра.

За матеріалами Sports.ru

Зараз ви читаєте новину «Найстарішу хокейну ключку знайшли у перукарні (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі