вівторок, 29 липня 2008 18:18

На Олімпіаду не пустять трансвеститів

На Олімпіаді в Пекіні спортсменки, що підозріло виглядають, повинні будуть пройти тест, щоб довести свою біологічну приналежність до жіночої статі.

Тести проводитимуть четверо фахівців головної лікарні Пекіна, співробітники якої витратили більше року на розробку процедур, щоб цей захід не викликав особливого конфузу серед тих спортсменок, яким її доведеться пройти, повідомляє Газета.Ру з посиланням на TheTimes.

"Китай хотів би уникнути ситуацій, подібних тій, яка відбулася в 2006 році під час Азійських ігор в Досі, коли одна з індійських спринтерів-медалісток позбулася своєї медалі після того, як з"ясувалося, що вона - не жінка", - відзначає видання.

У Пекіні тест на приналежність до жіночої статі будуть вимушені пройти спортсменки, чий зовнішній вигляд викликає сумнів. Вони будуть повинні здати аналіз крові, який визначить їх хромосоми, гормони і гени.
Нагадаємо, що першою спортсменкою, що виявилася "чоловіком", була Єва Клобуковська з Польщі, що завоювала золоту медаль в естафетному бігу на 100 метрів і бронзову медаль в бігу на 100 метрів на Олімпійських іграх в Токіо в 1964 році.

У 1967 році з"ясувалося, що у неї чоловічі хромосоми, і вона була позбавлена всіх своїх нагород, не дивлячись на те, що у неї просто було рідкісне генетичне захворювання.

Зараз ви читаєте новину «На Олімпіаду не пустять трансвеститів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі