понеділок, 28 липня 2008 16:41

Данського маунтінбайкера-олимпійця піймали на допінгу

Данець Пітер Рііс Андерсен, який повинен був виступити на Олімпіаді в Пекіні в змаганнях з маунтінбайку, пійманий на застосуванні допінгу.

Сліди забороненого препарату були виявлені в допінг-пробі спортсмена, взятій 25 червня. Німецька команда "Альб-Голд" (Alb-Gold), за яку виступав Рііс Андерсен, повідомила, що в його крові був знайдений еритропоетин. Після того, як обидві проби дали позитивний результат, 28-річного гонщика звільнили з команди.

Олімпійський комітет Данії підтвердив, що один зі спортсменів попався на допінгу, але не повідомив його ім"я. Воно буде названо на прес-конференції, яка відбудеться пізніше, 28 липня.

20 липня Андерсен став переможцем чемпіонату Данії.

Рііс Андерсен брав участь в Олімпійських іграх 2004 року і посів 18-е місце. Він був одним з 16 спортсменів, які отримали право виступити на Іграх-2008 у складі збірної Данії з велоспорту. Це перший відомий випадок застосування допінгу в данській олімпійській команді. На Олімпіаду-2008 поїде 83 представники Данії, які виступлять у 16 видах спорту.

Лента.ru

Зараз ви читаєте новину «Данського маунтінбайкера-олимпійця піймали на допінгу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі