понеділок, 28 липня 2008 16:20

Австралійські спортсмени бояться брудного повітря в Пекіні

Австралійський олімпійський комітет (AOC) заявив, що спортсмени з Австралії можуть знятися з Олімпійських ігор 2008 року в Пекіні через забруднення навколишнього середовища. За словами віце-президента AOC Пітера Монтгомері, це відбудеться, якщо здоров"я і безпека австралійських олімпійців опиняться під загрозою, повідомляє Лента.Ру.

Монтгомері відзначив, що спортсменам нададуть свободу самим вирішувати, чи варто брати участь в Іграх. В тому випадку, якщо деякі члени олімпійської збірної Австралії відмовляться від участі, на них не чинитиметься тиск з боку громадськості.

Сильне забруднення повітря в Пекіні викликає неспокій у багатьох спортсменів і чиновників. У складі канадської делегації на Олімпіаду навіть відправиться метеоролог, який готуватиме прогнози по температурі, вологості та кількості пилових частинок в повітрі.

Влада міста частково обмежили пересування автомобілів і зупинили частину фабрик, щоб до відкриття Олімпійських ігор 8 серпня атмосфера стала чистішою. Екологічна організація "Грінпіс" похвалила організаторів Олімпіади за зусилля, але виступила з попередженням, що через забруднення навколишнього середовища можуть виникнути складнощі з проведенням змагань.

Зараз ви читаєте новину «Австралійські спортсмени бояться брудного повітря в Пекіні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі