вівторок, 14 жовтня 2014 17:23

На матчі Україна - Македонія кричали "Жыве Беларусь"
4

Фото: Ірина КОЗЮПА
Хвилина мовчання

Матч відбору Євро-2016 між національними збірними України та Македонії розпочався із хвилини мовчання. Так на "Львів Арені" вшанували пам'ять двох колишніх гравців національної команди - Андрія Гусіна та Сергія Закарлюки. Обидва загинули в результаті трагічних випадків. 

Додамо, що матч завершився з рахунком 1:0 на користь господарів. Єдиний гол у матчі забив Сергій Сидорчук наприкінці першого тайму. На "Львів Арені" був аншлаг. Підтримати збірну прийшли трохи менше 34 тисяч глядачів. Поєдинок розпочався з яскравого виконання гімну України всім стадіоном. Фанати активно підтримували команду протягом всього матчу.  

Вболівальники виконали відомі всім українцям хіти, а також кілька разів скандували "Жыве Беларусь". 9 жовтня збірна України зіграла у Борисові проти білорусів. Матч завершився перемогою українців з рахунком 2:0. Вболівальники обидвох збірних виявили солідарність і разом заспівали хіт про Путіна. Також вони влаштовували переклички "Слава Україні - Героям Слава" та "Жыве Беларусь".

Після матчу стало відомо, що близько сотні українських фанатів були затримані працівниками КДБ Білорусі. Деякі отримали 5-10 днів арешту, грошові штрафи. У справу втрутилося Міністерство закордонних справ України. Багатьох фанатів взагалі не пустили на територію країни без будь-яких пояснень. 

Додамо, що "Львів Арену" можуть чекати серйозні санкції від УЄФА за петарди та файєри під час матчу Україна - Македонія. На 82-й хвилині арбітр на три хвилини навіть зупинив гру, але дав командам дограти.

Наступний матч відбору збірна України зіграє 15 листопада на виїзді проти Люксембурга.

Зараз ви читаєте новину «На матчі Україна - Македонія кричали "Жыве Беларусь"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі