понеділок, 10 червня 2013 12:55

На Гран-прі Канади евакуатор задавив суддю

На Гран-прі Канади евакуатор задавив суддю
Фото: reuters.com

Міжнародна автомобільна федерація (ФІА) офіційно оголосила про те, що на останньому етапі чемпіонату "Формули-1" - Гран-прі Канади - загинув один із співробітників траси. Лінійний суддя допомагав евакуювати зупинилася незадовго до фінішу машину Естебана Гутьєрреса, коли впустив рацію, а нагнувшись за нею, потрапив під колеса трактора-евакуатора.

Водій евакуатора не побачив людини і переїхав його. Суддя отримав серйозні травми, несумісні з життям. Постраждалий відразу був доставлений в медичний центр, а потім його терміново перевезли в один з госпіталів Монреаля. Незважаючи на всі зусилля лікарів, суддя помер від отриманих травм у лікарні.

З 2000 року це вже третій летальний випадок на етапах "Формули-1". Під час Гран-прі Італії-2000 Паоло Джіслімберті загинув, отримавши удар від колеса однієї з машин, яке відірвалося в завалі на першому колі дистанції. Італієць вийшов у зону, де не повинен був знаходитися, щоб ближче побачити, що відбувається.

У 2001 році на Гран-прі Австралії Грем Беверидж також був убитий колесом, яке відірвалося в результаті аварії між Ральфом Шумахером і Жаком Вільневом. Колесо влучило точно в квадратну "бійницю", зроблену в огородженні для фотографів.

Переміг на Гран-прі Канади пілот "Ред Булл" Себастьян Феттель, який стартував з поул-позішн. Компанію на подіумі йому склали пілот "Феррарі" Фернандо Алонсо і замкнув трійку гонщик "Мерседеса" Льюїс Хемілтон.

Феттель набрав 132 очки зміцнив лідерство в чемпіонаті "Формули-1", на друге місце вийшов Алонсо (96), який випередив Кімі Райкконена (88) з "Лотуса".

Зараз ви читаєте новину «На Гран-прі Канади евакуатор задавив суддю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі