неділя, 17 лютого 2013 11:49

Світова федерація боротьби обрала нового керівника

Світова федерація боротьби обрала нового керівника
Ненад Лаловіч керуватиме FILA до позачергового Конгресу ФОТО: ria.ru

Серб Ненад Лаловіч обраний виконуючим обов'язки президента Міжнародної федерації об'єднаних стилів боротьби (FILA) на засіданні бюро організації в Паттайя (Таїланд), повідомляється на сайті Федерації спортивної боротьби Росії (ФСБР). Новий керівник був призначений через кілька годин після звільнення попереднього, швейцарця Рафаеля Мартінетті.

Лаловіч був обраний за підсумками відкритого голосування. На користь цього рішення висловилися 11 членів бюро FILA, проти виступили десять. За словами віце-президента Європейського комітету FILA Георгія Брюсова, кандидатуру серба запропонували президент ФСБР Михайло Маміашвілі і член бюро FILA Наталія Яригіна.

Брюсов зауважив, що Лаловіч керуватиме FILA до позачергового Конгресу, який відбудеться за один-два тижні до засідання виконкому МОК у Санкт-Петербурзі, де буде обговорюватися питання про включення боротьби в програму Олімпійських ігор 2020 року.

На цьому тижні МОК рекомендував виключити спортивну боротьбу з програми Олімпійських Ігор 2020 року, результатом чого і стала відставка попереднього керівника федерації. У Росії на рішення комітету відреагували негативно. Остаточне рішення по програмі Олімпіади буде прийнято на 125-й сесії МОК у Буенос-Айресі у вересні 2013 року.

Ненад Лаловіч протягом багатьох років був помічником іншого серба Мілана Ерцегана, який очолював FILA з 1972 по 2002 рік.

Зараз ви читаєте новину «Світова федерація боротьби обрала нового керівника». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі