неділя, 27 грудня 2009 10:39

Мирон Маркевич: "Збірну має тренувати українець"

Мирон Маркевич: "Збірну має тренувати українець"
Десять днів тому 58-річний Мирон Маркевич, головний тренер харківського "Металіста", повернувся з Лондона. У столиці Англії фахівець проходив стажування у лондонському "Челсі".

- Переконався ще раз як треба працювати: одне тренування у день, не більше, - каже Мирон Богданович "ГПУ". - Ніякої біганини по колу, усі вправи ігрові. Трохи більші навантаження можна дати влітку, коли йде підготовка до сезону. А у його ході професіонал сам має тримати себе в формі. Свого часу я відвідав базу в Тригорії, де готувалася "Рома" під керівництвом Фабіо Капелло і зробив такі ж висновки.

- Про що говорили з наставником "Челсі" Карло Анчелотті?

- Він дуже занепокоєний від"їздом провідного форварда Дідьє Дрогба на січневий Кубок Африки. Відсутність івуарійця може позначитися на результатах в чемпіонаті Англії, по-перше. По-друге, невідомо в якій формі Дрогба повернеться. А "Челсі" - одному з фаворитів Ліги чемпіонів – уже в 1/8 фіналу грати з "Інтером".

- Власник "Челсі" Роман Абрамович дуже хоче виграти Лігу чемпіонів. А "Металіст"?

- "Металіст" хоче показувати пристойний футбол. Буде гра – будуть і очки. Якимось підрахунками – будемо ми першими чи останніми – я не займаюся.

- З чим пов"язаний спад команди на початку сезону, коли "Металіст" не зміг подолати австрійський "Штурм" у Лізі Європи?

- Проблеми у середній лінії команди. Випав дискваліфікований Слюсар, не краща форма Валяєва та Девіча.

- Ви запросили з російського "Сатурну" Олексія Єрьоменка і дуже схвально про нього відгукувалися. Але з ходом сезону він почав грати гірше. Причина?

- Адаптація. "Металіст" грає у один-два дотики, а Єрьоменко любить повозитися з м"ячем.

На позиції диспетчера непогано діє Рикун. Шкода, немає форварда, який міг би завершувати атаки – інформація, що ми цікавилися, ван Ністельроєм, недостовірна. Задоволений обороною, бо мало пропускаємо, але захисники мають більше прилучатися до атак. Хотілося б футболіста з манерою гри Даріо Срни.

- Зважаючи на контракт з "Металістом", ви виключаєте можливість очолити збірну України. Хто має з нею працювати – іноземець чи вітчизняний фахівець?

- Це наша команда і тренувати її має українець

Gazeta.ua
Зараз ви читаєте новину «Мирон Маркевич: "Збірну має тренувати українець"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі