вівторок, 04 серпня 2009 16:06

Матч з "Шахтарем" принесе "Тімішоарі" рекордний прибуток

Матч з "Шахтарем" принесе "Тімішоарі" рекордний прибуток

На цьому тижні в Європі пройдуть матчі-відповіді 3-го кваліфікаційного раунду Ліги чемпіонів. В одному з них завтра в Румунії зустрінуться місцеві "Тімішоара" і донецький "Шахтар". Перший поєдинок цих команд в Донецьку, нагадаємо, завершився з нічийним рахунком 2:2.

Напередодні звітного поєдинку з "гірниками" капітан "Тімішоари" Дан Алекс зізнається, що після донецької нічиєї радість в команді була стриманою: "Так, ми досягли результату, який зберігає шанси на продовження боротьби в Лізі чемпіонів. Але цього мало - треба вийти до групового турніру. До того ж ми на собі відчули справжню силу "Шахтаря". Отже мотивів для радості немає".

Автор дубля у ворота "Шахтаря" Джіджел Букур сподівається, що результативна гра проти "Шахтаря" допоможе йому підписати хороший контракт за кордоном. "Я хотів грати за кордоном, але маю ще працювати, щоб досягти чого-небудь більшого з "Тімішоарою", - зізнався гравець, який забив за чотири роки в цій команді 51 м"яч. - Результат в першій грі проти "Шахтаря" тішить нас, ми не зганьбилися перед володарем Кубка УЄФА, але українці залишаються фаворитами. Наш чекає пекельна гра. Я б хотів заявити про себе голосніше в Лізі чемпіонів.

Один з найкращих гравців "Тімішоари" в першому матчі, опорний півзахисник Олександру Боурчану, якій набігав у Донецьку 12,5 км., вважає, що його команді треба більше контролювати м"яч, а суперника треба позбавити простору: "При кожній атаці нам треба якомога більше володіти м"ячем. Якщо залишити "Шахтареві" вільні зони, у нас не буде шансів. Нам є, що втрачати".

Капітан "Стяуа" в матчі за Суперкубок Європи 1987 року, який румунська команда виграла в Монте-Карло з мінімальним рахунком 1:0 у київського "Динамо", Тудорел Стойка вважає, що "Тімішоарі" під силу пройти "Шахтар": "Я дуже сподіваюся, що "Полі" пройде далі, команда достатньо сильна, щоб вибити українців. Зовсім не обов"язково, що команда, яка виграла Кубок УЄФА повинна успішно виступити в Лізі чемпіонів".

Додамо, що на матчі "Тімішоара" - "Шахтар" очікується аншлаг. Всього за два дні на стадіон "Дан Пелтінішану" було продано близько 20 з 28 тисяч пущених в реалізацію квитків. І це не дивлячись на те, що за румунськими мірках ціни "кусалися". Із звичайних 10 і 20 леїв (відповідно 3 і 7 доларів) ціна підскочила до 50, 100 і 180 (6, 33 і 60 доларів). Квитки в ложу і VIP-зону коштують ще дорожче - 350 і 500 леїв (117 і 167 доларів). Втім, керівництво "Тімішоари" передбачило бонус для румунських уболівальників - бонус у вигляді спецвипуску журналу Tempotimisoara і запрошення на наступну домашню гру "Тімішоари" в єврокубках.

Цікаво, що "Тімішоара" вже зараз підраховує бариші. Від матчу з "Шахтарем" клуб отримає рекордний для себе прибуток - 625 тисяч євро, що майже в 10 разів більше, ніж після домашньої гри чемпіонату Румунії минулого сезону зі "Стяуа". Тільки за продаж телевізійних прав на рахунок клубу буде перераховано 65 тисяч євро. Матч почнеться о 20.30, а доступ на стадіон відкриється з 17.00. Майбутньому поєдинку привласнений ступінь підвищеної ризику. Всі охочі на нього потрапити окрім квитка повинні мати посвідчення особи.

За матерыалами "Динамо Киев от Шурика"

Зараз ви читаєте новину «Матч з "Шахтарем" принесе "Тімішоарі" рекордний прибуток». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі