понеділок, 19 жовтня 2009 10:21

Маркевич розповів про повернення Рикуна

Маркевич розповів про повернення Рикуна

В матчі 10-го туру "Металіст" на виїзді переміг "Іллічівець" з рахунком 2:0. Вашій увазі післяматчева прес-конференція Мирона Маркевича.

- Мироне Богдановичу, сьогодні на поле вийшов Олександр Рикун. Він допоміг вашій команді здобути перемогу?

- Так, довго ми його тримали, спеціально для Маріуполя, напевно. Ми дали йому можливість пограти кілька матчів за дублюючий склад, і на тренуваннях він непогано виглядав. Скажу чесно, коли він перестав грати, у нас комбінаційна гра пропала. Сьогодні була не найкраща його гра, але я впевнений, що він повинен рухатися вперед.

Що стосується матчу, ми серйозно вивчали гру "Іллічівця", тому ця команда зовсім інша, ніж була в минулому році. Головне - не дати їм можливості розбігтися, так як команда добре вміє грати на контратаках.

- Доводилося чути, що футболісти в "Металісті" деколи стоять горою за тренера. Свого часу у вас були такі ситуації?

- У мене був не такий вже і великий досвід як футболіста, але я грав при хороших тренерах. І Юст і Кеслер - дійсно ми за них стояли горою, так як вони віддавали себе повністю роботі. А це - головне в роботі тренера.

- Зараз ким ви себе вважаєте: тренером-демократом чи все ж таки диктатором?

- Я - нормальна людина. Ясно, що, якщо дурня починають клеїти, то я можу і прочуханки дати, але намагаюся тримати нормальні відносини з футболістами. Сподіваюся, що вони так само ставляться до мене.

- У "Дніпра" 21 очко, у "Таврії" - 16. Вони тільки зараз почали грати. Хто ще може боротися за зону єврокубків?

- Я думаю, донецький "Металург". Думаю, 5 або 6 команд будуть прагнути потрапити в єврокубки. Ще багато матчів, попереду друге коло.

- Ви обмінялися кількома словами з Рикуном, і лише після цього відбулася заміна. Чому не дозволили йому відіграти всі 90 хвилин?

- Я в нього запитав, чи може він грати, адже бачу, що він вже підсів, і довелося зробити заміну. Відіграв непогано, для першого разу.

- У нинішньому складі "Іллічівця" ви побачили футболіста, який би міг підсилити вашу команду?

- Мені сподобався Кривошеєнко, сподобався нападаючий Касьян і Тищенко, який вийшов на заміну. Я ж багато переглядав матчів "Іллічівця". Тренер, напевно, правильно робить, що вводить в дії молодих гравців - колись вони дадуть результат.

- Сьогодні Девіч грав на лівому фланзі, після заміни Джексона змістився в центр. Задоволені його грою?

- Потрібно забивати. Можна гарно грати, але без забитих м"ячів - це не справа. Будемо сподіватися, що скоро Девіч почне забивати.

Прес-служба ФК "Металіст"

Зараз ви читаєте новину «Маркевич розповів про повернення Рикуна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі