Ексклюзиви
понеділок, 19 жовтня 2009 10:21

Маркевич розповів про повернення Рикуна

Маркевич розповів про повернення Рикуна

В матчі 10-го туру "Металіст" на виїзді переміг "Іллічівець" з рахунком 2:0. Вашій увазі післяматчева прес-конференція Мирона Маркевича.

- Мироне Богдановичу, сьогодні на поле вийшов Олександр Рикун. Він допоміг вашій команді здобути перемогу?

- Так, довго ми його тримали, спеціально для Маріуполя, напевно. Ми дали йому можливість пограти кілька матчів за дублюючий склад, і на тренуваннях він непогано виглядав. Скажу чесно, коли він перестав грати, у нас комбінаційна гра пропала. Сьогодні була не найкраща його гра, але я впевнений, що він повинен рухатися вперед.

Що стосується матчу, ми серйозно вивчали гру "Іллічівця", тому ця команда зовсім інша, ніж була в минулому році. Головне - не дати їм можливості розбігтися, так як команда добре вміє грати на контратаках.

- Доводилося чути, що футболісти в "Металісті" деколи стоять горою за тренера. Свого часу у вас були такі ситуації?

- У мене був не такий вже і великий досвід як футболіста, але я грав при хороших тренерах. І Юст і Кеслер - дійсно ми за них стояли горою, так як вони віддавали себе повністю роботі. А це - головне в роботі тренера.

- Зараз ким ви себе вважаєте: тренером-демократом чи все ж таки диктатором?

- Я - нормальна людина. Ясно, що, якщо дурня починають клеїти, то я можу і прочуханки дати, але намагаюся тримати нормальні відносини з футболістами. Сподіваюся, що вони так само ставляться до мене.

- У "Дніпра" 21 очко, у "Таврії" - 16. Вони тільки зараз почали грати. Хто ще може боротися за зону єврокубків?

- Я думаю, донецький "Металург". Думаю, 5 або 6 команд будуть прагнути потрапити в єврокубки. Ще багато матчів, попереду друге коло.

- Ви обмінялися кількома словами з Рикуном, і лише після цього відбулася заміна. Чому не дозволили йому відіграти всі 90 хвилин?

- Я в нього запитав, чи може він грати, адже бачу, що він вже підсів, і довелося зробити заміну. Відіграв непогано, для першого разу.

- У нинішньому складі "Іллічівця" ви побачили футболіста, який би міг підсилити вашу команду?

- Мені сподобався Кривошеєнко, сподобався нападаючий Касьян і Тищенко, який вийшов на заміну. Я ж багато переглядав матчів "Іллічівця". Тренер, напевно, правильно робить, що вводить в дії молодих гравців - колись вони дадуть результат.

- Сьогодні Девіч грав на лівому фланзі, після заміни Джексона змістився в центр. Задоволені його грою?

- Потрібно забивати. Можна гарно грати, але без забитих м"ячів - це не справа. Будемо сподіватися, що скоро Девіч почне забивати.

Прес-служба ФК "Металіст"

Зараз ви читаєте новину «Маркевич розповів про повернення Рикуна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути