неділя, 11 лютого 2018 11:09

Майк Тайсон зазнав першої гучної поразки

Майк Тайсон зазнав першої гучної поразки
Даглас втратив усі три пояси вже в наступному поєдинку

Американський боксер Майк Тайсон вперше програв у своєму 38-му поєдинку на профі-ринзі - супернику, шанси якого на перемогу оцінювалися у співвідношенні 1 до 42. Стався один із найгучніших в історії боксу апсет у Токіо, Японія, 11 лютого 1990 року. Співавтором сенсації виявився американець Джеймс "Бастер" Даглас.

"Залізний" Майк заволодів чемпіонським титулом у листопаді 1986 року – нокаутував в другому раунді Тревора Бербіка. До зустрічі з Дагласом провів 9 успішних захистів, зібравши три чемпіонські пояси. Суперника відверто недооцінив і до бою практично не готувався. На це нашарувалося розлучення, судова тяганина у зв'язку з ним, а також алкоголізм. Після бою він навіть проходив курс лікування від алкогольної залежності.

Те, що суперник був прохідним, свідчив і запланований на 18 червня мегафайт з претендентом №1 Евандером Голіфілдом. Майку був гарантований рекордний на той час гонорар в розмірі $22 млн.

Суперника відверто недооцінив і до бою практично не готувався. На це нашарувалося розлучення, судова тяганина у зв'язку з ним, а також алкоголізм

Мабуть, єдиним, хто ставив на Дагласа в бою з Тайсоном, був спортивний журналіст Тім Мей з видання "Columbus Dispatch". Наводив два аргументи: 1) Даглас дуже любив свою маму – вона померла за 23 дні до бою; 2) він ненавидів Тайсона за його хуліганські витівки.

Це був третій бій Тайсона без Кевіна Руні – з ним він став наймолодшим чемпіоном світу у надважкій вазі і вперше в історії об'єднав три титули. Після перемоги над Майклом Спінксом у червні 1988 року Майк розпустив свою команду, зокрема, і Руні. В бою з Дагласом наочно проявилась некомпетентність його кута. Ліве око Майка почало спухати до п'ятого раунду, а в куті навіть не було очної праски – металічної пластинки для зменшення набряку.

За рахунку десять Даглас ще знаходився на підлозі, але рефері дозволив йому піднятися і продовжити бій

Не зважаючи на це, Тайсон все одно мав вигравати. За кілька секунд до кінця восьмого раунду він відправив суперника в нокдаун своїм правим аперкотом. За рахунку десять Даглас ще знаходився на підлозі, але рефері дозволив йому піднятися і продовжити бій. Одразу прозвучав гонг про закінчення раунду. Сил добити суперника в Тайсона вже не залишилось. В десятому раунді після серії ударів він опинився в нокдауні, ледве піднявся і рефері змушений був зупинити бій. Американський журнал "The Ring" назвав його "Апсетом року".

За бій Тайсон отримав $6 млн., Даглас – $1,3 млн. Очевидцями сенсації в Токіо стали 40 тисяч глядачів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Досвід не впорався з молодістю: як Кличко на "Вемблі" закінчив з боксом

Даглас втратив усі три пояси вже в наступному поєдинку, будучи нокаутованим в третьому раунді Евандером Голіфілдом. Після цього чемпіонських боїв не проводив. А Майк Тайсон на свій попередній рівень не повернувся ніколи. У 1996 році з березня до листопада володів чемпіонським титулом. Програв два поспіль бої Евандеру Голіфілду – у 1996 і 1997 роках. Три з останніх чотирьох поєдинків програв нокаутом – Ленноксу Льюїсу, Денні Вільямсу та Кевіну МакБрайду і завершив кар'єру у 2005 році.

Зараз ви читаєте новину «Майк Тайсон зазнав першої гучної поразки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі