субота, 30 січня 2010 13:49

Лукашенко вийшов на лід разом з легендарним Гретцкі

Лукашенко вийшов на лід разом з легендарним Гретцкі

Чотириразовий володар Кубка Стенлі Вейн Гретцкі, як гість запрошений на "Матч зірок" КХЛ, дізнався про своїх родичів у Білорусі і провів тренування з президентом цієї країни - Олександром Лукашенком.

"Я вражений приголомшливою гостинністю білорусів. Вчора мені навіть вдалося разом з Марком Мессьє покататися з президентом Білорусії Олександром Лукашенком. Сьогодні вранці ми зустрілися з президентом КХЛ за сніданком, щоб обговорити стосунки КХЛ і НХЛ.

Кожен, напевно, пам"ятає, яким святом була суперсерія-1972. Це була перша можливість для канадських уболівальників побачити радянських гравців, зокрема таких зірок, як Харламов і Третьяк, відчути, що таке радянський і європейський хокей. І це сильно вплинуло на розвиток міжнародного хокею.

Сьогодні ми говорили про те, як здорово було б нарешті знайти взаєморозуміння, щоб хокей продовжував розвиватися. Це було б добре для обох сторін. Чергова зустріч відбудеться вже у Ванкувері - разом з представниками IIFH.

Сподіваюся, тоді і знайдеться, нарешті, можливість укласти договір. Олександр Медведєв багато над цим працює. Обидві країни і обидві ліги повинні нарешті прийти до угоди, - наводить його слова Sportbox.ru. - Чим я був зайнятий після того, як залишив пост наставника "Фінікса"?

Вперше за багато років у мене з"явився вільний час. Прагну проводити його зі своєю сім"єю. У мене п"ять дітей у віці від 6 років до 21 року, тому я радий кожній хвилині, проведеній з ними. Ось зараз випала можливість побачити вживу найкращих гравців КХЛ. Російські зірки - Дацюк, Овєчкін, Малкін, зараз піднімають рівень НХЛ. КХЛ теж прагне йти цим шляхом: чим більше хороших гравців, тим вищий рівень ліги.

У Ванкувері для будь-якої збірної - зокрема для канадців - росіяни будуть дуже серйозним суперником. Всі чекають фіналу Росія - Канада. З ким встиг познайомитися в Мінську? Мені тут показали фотографії моїх білоруських родичів. Але у мене дуже жорсткий розклад, тому з ними я не зв"язався. А ось батько хоче приїхати сюди влітку, щоб з ними зустрітися. Він в такому захваті!".

За матеріалами Sportbox.ru

Зараз ви читаєте новину «Лукашенко вийшов на лід разом з легендарним Гретцкі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі