субота, 10 грудня 2011 10:52

Луческу подарував донецькій лікарні обладнання на 70 тисяч доларів

У п'ятницю, 9 грудня, головний тренер "Шахтаря" і гравці побували в лікарні. Мірча Луческу, Даріо Срна, В'ячеслав Шевчук, Євген Селезньов, Генріх Мхітарян та Алекс Тейшейра відвідали неврологію Донецької центральної міської клінічної лікарні № 6.

Дане відділення найбільше в Донецьку з надання допомоги людям, що перенесли інсульт. На жаль, за рік через нього проходять 600-650 пацієнтів з гострим порушенням мозкового кровообігу. Щоб допомогти їм швидше стати на ноги, "Шахтар" передав відділенню ексклюзивне італійське обладнання. Воно дозволить боротися з такими ускладненнями, як застійна пневмонія, розвиток пролежнів, тазові розлади.

Завідувач неврологічним відділенням 6-ї міської лікарні Вадим Охмуш був відверто зворушений, подякував "гірникам" і продемонстрував можливості нового обладнання. Власне, це шість особливих ортопедичних ліжок і стільки ж матраців, які завдяки численним технічним пристроям надуваються і регулюють положення тіла пацієнта. Вартість кожного ліжка - приблизно 70 тисяч, матраца - 18 тисяч гривень. Завідувач відділенням відверто зізнався, що подібне обладнання настільки високої якості він бачить вперше.

ФОТОРЕПОРТАЖ: "Шахтар" підсолодив виліт з єврокубків перемогою на Кіпрі

Футболісти, в свою чергу, розпитували персонал клініки про специфіку їхньої роботи, про пацієнтів та їх лікування. Нове обладнання справило на них враження. Срна поривався було прилягти і особисто випробувати технічні можливості обладнання. Ще й Шевчука підбивав. Але хлопців вчасно зупинили. Лікарі буквально стали стіною і не підпустили футболістів до ліжка. "Ні, Даріо, ні! Не можна! Це погана прикмета", - рознервувалися жінки. Подіяло - гравці утримались від "примірки".

"На жаль, пацієнтів у нас багато, тому ліжка завжди знайдуть свого користувача. Хворих з інсультами стає все більше, і наше відділення завжди переповнене. Незалежно від соціального статусу, допомога надається всім і в однаковому обсязі, - розповів Вадим Охмуш. - Містер не пошкодував грошей, і ми отримали найкраще і високоякісне обладнання з того, що тільки можна було придбати. Величезна подяка пану Луческу і в його особі всьому ФК "Шахтар" за те, що вони допомогли відділенню. Тепер ми зможемо зробити відмінний блок для надання допомоги хворим з інсультами."

ВІДЕО: Гравці "Шахтаря" рекламують автозаправку

Своїми враженнями поділився півзахисник "Шахтаря" Генріх Мхітарян:

"Це не перший випадок, коли команда "Шахтар" допомагає лікарням. Це добре, тому що ми надаємо допомогу тим людям, які дійсно цього потребують. Не сумніваюся, що така практика знайде своє продовження і надалі. Не дай Бог кому-небудь зіткнутися з подібними проблемами, але в житті може трапитися всяке - не знаєш, що може статися з тобою завтра. Потрібно допомагати іншим, щоб потім допомогли тобі."

Ліжка - це перша партія медичного обладнання, яке оплатив Мірча Луческу. Через кілька місяців із США прийде ексклюзивний апарат штучної вентиляції легенів, два литовсько-польських інфузомата, призначених для дозованого високоточного надходження лікарських речовин в організм людини, та інші прилади. Загальна вартість всього блоку обладнання становить близько 70 тисяч доларів.

Зараз ви читаєте новину «Луческу подарував донецькій лікарні обладнання на 70 тисяч доларів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі