вівторок, 08 березня 2016 17:59

Луческу піде з "Шахтаря" у крайньому випадку - Мармазов

Луческу піде з "Шахтаря" у крайньому випадку - Мармазов
Луческу просто любить "Шахтар" - Мармазов

Наставник донецького "Шахтаря" Мірча Луческу до останнього моменту не кине клуб. Про це розповів колишній прес-аташе "гірників" Руслан Мармазов.

Мірча Луческу вже 12 років працює у "Шахтарі", і його сватають то в Туреччину, то в Румунію. Є відчуття, що він працює в Донецьку останній рік?

"Ні. Думаю, Луческу піде з "Шахтаря" у крайньому випадку. Нехай ситуація в Україні зараз дуже неоднозначна і з незрозумілою туманною перспективою, Луческу до останнього моменту клуб не кине.

Він зараз як би настає на горло своїй пісні, обставини підштовхують.

Раніше акцент робився на бразильців. Схема була така: середня лінія і атака - це бразильці, а захист слов'янський. Тепер виходить, що треба підтягувати гравців з академії, з дубля. Якщо ви спостерігали за першим матчем з "Шальке", то на полі було всього чотири легіонера, що для "Шахтаря" унікальний показник. У нас завжди їх було набагато більше. Змінюється структура, змінюється загальна обстановка, змінюються питання фінансові".

Писали, що Луческу не може вивести гроші з Банку України. Тому не йде з "Шахтаря".

"Я не знаю, так це чи ні, але якщо навіть так? Він що, сидить біля банку і на них чатує? Він може взяти гроші з будь-якої точки світу - це нормально. Упевнений, його присутність в Україні з банківським рахунком взагалі ніяк не пов'язана".

А в чому його інтерес як тренера після стількох років роботи в "Шахтарі" залишатися в команді?

"По-перше, відмінні умови для роботи - як фінансові, так організаційні. І потім, коли людина стільки років працював в команді, виводила її з рівня нашого шахтного робочого селища... А зараз всі в Європі знають "Шахтар", і перелік трофеїв теж є. Він себе тут затишно почуває, зріднився з клубом. Мірча не та людина, яка на пенсії вранці йде в город, а потім за пивом. Він занадто діяльний.

Добре, він йде, припустимо, в збірну Румунії або в будь-який турецький клуб. Це все одно не той рівень виклику його футбольному інтелекту і його ось цій тренерській рухливості. А потім, він просто любить "Шахтар".

Зараз ви читаєте новину «Луческу піде з "Шахтаря" у крайньому випадку - Мармазов». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі