пʼятниця, 15 травня 2020 13:51

Ломаченку хочуть зменшити гонорар у 4 рази

Ломаченку хочуть зменшити гонорар у 4 рази
Василь Ломаченко може отримати за перемогу над Теофімо Лопесом у чотири рази меншу суму. Фото: Reuters

Бій між українським боксером Василем Ломаченком та американцем Теофімо Лопесом може не відбутися через зменшення гонорару боксерам.

За бій проти американця Ломаченко мав отримати рекордний гонорар у своїй професійній боксерській кар'єрі, але пандемія коронавірусу змінила всі плани, повідомляє mixsport.pro.

Правами на бої Василя володіє американська компанія Top Rank, яка й виплачує гонорари Ломаченку. Головним джерелом доходів Top Rank є продаж телеправ на свої боксерські шоу. Партнер Top Rank — телевізійний гігант ESPN, який завдяки якісному контенту розвиває свою стримінгову платформу ESPN+. Контракт, підписаний 2018 року, дав змогу Top Rank генерувати більше прибутку і підвищити гонорари своїм бійцям.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ломаченко вдруге у кар'єрі побував у нокдауні

Але останніми місяцями ситуація змінилася. ESPN не закуповує трансляцій у Top Rank, бо спортивні шоу не відбуваються. Контракт телепартнера з промоутерською компанією переглядається. І це безпосередньо впливає на гонорари боксерів.

Переможець бою Ломаченко - Лопес мав заробити $4,5 млн. Зараз же преміальні складуть не більш ніж $1,1 млн.

Бій Василя Ломаченка проти Теофімо Лопеса мав визначити абсолютного чемпіона у легкій вазі, але через пандемію коронавірусу двобій перенесли з кінця травня на невизначений термін.

Зараз ви читаєте новину «Ломаченку хочуть зменшити гонорар у 4 рази». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі