вівторок, 12 травня 2020 11:09

Ломаченко вдруге у кар'єрі побував у нокдауні

 

12 травня 2018 року на арені Madison Square Garden у Нью-Йорку, США, Василь Ломаченко нокаутом в десятому раунді переміг венесуельця Хорхе Лінареса і відібрав у нього титул WBA у легкій вазі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Скандування "Україна! Україна!" заглушило гімн Росії

Українець рекордно швидко став чемпіоном світу у третій ваговій категорії - за 12 поєдинків. Попередній рекордсмен, японець Казуто Іока у квітні 2015 року виграв титул в третій категорії у 18-му поєдинку. Ломаченко також став першим в історії українським боксером – чемпіоном світу у трьох вагових категоріях.

Бій склався дуже непросто для Ломаченка у новій ваговій категорії проти дуже серйозного суперника. У шостому раунді він навіть побував у нокдауні - пропустив короткий прямий назустріч у голову. Але зібрався, почав діяти обережніше й усе-таки дотиснув чемпіона.

У шостому раунді Ломаченко навіть побував у нокдауні - пропустив короткий прямий назустріч у голову

Ломаченко переміг набагато серйознішого суперника, незважаючи на травму - в другому раунді бою він пошкодив праве плече. Травма виявилася серйозною - наприкінці місяця українцеві зробили операцію.

Ломаченко під час бою з Лінаресом вдруге побував у нокдауні. Уперше це сталося ще під час його виступів в аматорському боксі - на Міжнародному турнірі пам'яті Семена Трестіна в Одесі 2007 року. У першому раунді фінального бою вагової категорії до 57 кг його відправив на настил рингу росіянин Володимир Родіонов. Помста Ломаченка була жорсткою - спершу він відправив суперника в нокдаун, після чого пішов на добивання, і секундант суперника в другому раунді викинув білий рушник.

Ломаченко після перемоги над Лінаресом піднявся з третього на друге місце в рейтингу американського журналу The Ring. На вершині залишився казахстанець Геннадій Головкін. У вересні того ж року Ломаченко першим серед українців очолив цей престижний рейтинг.

Зараз ви читаєте новину «Ломаченко вдруге у кар'єрі побував у нокдауні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі