неділя, 30 жовтня 2022 06:29

Ломаченко за очками переміг американця Ортіса

Ломаченко за очками переміг американця Ортіса
Василь Ломаченко за очками переміг Джемейна Ортіса. Фото: facebook.com/trboxing

Рано-вранці в неділю, 30 жовтня, Василь Ломаченко повернувся на ринг після майже річної перерви. У рамках легкої ваги український боксер зустрівся з Джемейном Ортісом, який ще не програвав у професійній кар'єрі.

Востаннє представник України боксував торік 11 грудня, коли за очками здолав Річарда Коммі з Гани. Для суперника "Ломи" цей бій став третім поточного року. Попередні два він вигравав рішенням суддів.

На бій у Нью-Йорку завітав чемпіон світу за версіями WBA, WBO, IBF, IBO в суперважкій вазі Олександр Усик. Він супроводжував і підтримував Ломаченка впродовж усього вікенду.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ломаченко переважив Ортіса

З перших секунд стало зрозуміло, що Ортіс – непростий суперник. Василь довго придивлявся до нього. Уже в другому раунді українець відчув на собі удари візаві – під оком з'явився синець.

Надалі Ломаченко зайняв центр рингу, швидкими атаками намагався поцілити в американця. Той також активно відповідав, проте не вкладався в удари. Можливо, розумів, що не варто витрачати сили в перших раундах.

У п'ятій трихвилинці Василь запрацював ще різкіше в атаці. Мав перевагу у швидкості ніг. Пресингував конкурента, однак Ортіс мав гідний вигляд й огризався. Якщо перші раунди судді могли віддати американцю, то в середині поєдинку вже Ломаченко повністю контролював ситуацію на рингу.

У восьмому раунді побільшало клінчів. Українець також втомився. До того ж Джемейн успішно проводив останні секунди перед гонгами, на що обов'язково звертають увагу судді. Загалом був конкурентний і рівний бій, тому все мало вирішитися в чемпіонських трихвилинках.

Ломаченку вдалося струсонути стійкість Ортіса кількома точними влучаннями, проте той вистояв. Американець не зосереджувався на захисті, а також атакував. Однак у 10-му раунді притиснувся до канатів під натиском Василя.

Втома давалася взнаки, та все ж Ломаченко краще провів вирішальні трихвилинки. Джемейн пропускав удари. На його обличчі навіть з'явилася кров.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Бог йому суддя" – Ломаченко висловився про Путіна

Судді одноголосним рішенням віддали перемогу українцю: 115–113, 116–112, 117–111.

Василь Ломаченко здобув 17 перемогу в професійній кар'єрі.

Тепер він претендуватиме на бій за звання абсолютного чемпіона світу в легкій вазі.

Зараз ви читаєте новину «Ломаченко за очками переміг американця Ортіса». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі