понеділок, 09 червня 2008 09:59

Кубіца вийшов у лідери чемпіонату "Формули-1"

Кубіца вийшов у лідери чемпіонату "Формули-1"

42-а гонка в історії "БМВ-Заубер" принесла команді довгоочікувану перемогу. В Бахрейні Роберт Кубіца заробив свій перший поул, а в Канаді - першу перемогу. Нік Хайдфельд фінішував другим, закріпивши успіх команди Маріо Тайссена, а Девід Култхард піднявся на третю сходинку подіуму. Для шотландця це перші очки у цьому сезоні, для "Ред Булл" - третій подіум в історії команди.

Багато що в гонці вирішувалося на двадцятому колі - лідери відправилися на перший піт-стоп, Кімі Райкконен пригальмував на виїзді з боксів, чекаючи, поки загориться зелене світло, але в запалі боротьби світлофор не помітив Льюіс Хемілтон, який лідирував до піт-стопа. Британець врізався у "Феррарі" фінна, і обидва гонщики вибули з боротьби. Ніко Розберг, який, у свою чергу, врізався у Льюіса, зміг продовжити гонку.

Розглянувши обставини інциденту за участю трьох машин, стюарди Гран-прі Канади оголосили про те, що Льюіс Хемілтон і Ніко Росберг втратять десять місць на старті Гран-прі Франції.

Філіпе Масса з "Феррарі" фінішував п"ятим.

На прес-конференції після фінішу переможець світився від радості.

- Коли на трасі з"явилася машина безпеки, всі одночасно кинулися в бокси, але на виїзді з піт-лейн горіло червоне світло, тому ми з Кімі зупинилися. І раптом я почув звук сильного удару, і машина Кімі сіпнулася вперед: я зрозумів, що це Льюіс. Я зосередився, дочекався зеленого світла і спробував спокійно стартувати. Потім я потрапив у трафік і застряг за повільними машинами: обганяти було неможливо. В результаті, щоб залишитися лідером гонки після другого піт-стопа, мені було потрібно за 7 кіл відірватися від Ніка на 21 секунду - я відірвався на 24. Ці сім кіл мені довелося пройти у кваліфікаційному темпі - сьогодні була дивовижна гонка! Це фантастична перемога для моєї команди, для моїх уболівальників і моєї країни!

Після Гран-прі Канади Роберт Кубіца, набравши 42 очки, очолив особистий залік чемпіонату. Льюіс Хемілтон з 38 пунктами другий. У Масси скільки ж очок, але за кількістю подіумів він програв британцеві і поки третій. Райкконен опустився на четверте місце (35).

www.f1news.ru

Зараз ви читаєте новину «Кубіца вийшов у лідери чемпіонату "Формули-1"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі