пʼятниця, 22 грудня 2017 18:33

Хто може покарати головного тренера "Шахтаря"

Хто може покарати головного тренера "Шахтаря"
Власник "Шахтаря" Рінат Ахметов запросив тренувати клуб Паулу Фонсеку у травні торік

Я не дуже вірю інформації про те, що тренера "Шахтаря" запрошують імениті футбольні клуби. Попереднього наставника "найсильнішого клубу Східної Європи" уже кликали до "Парі Сен-Жермен". Дуже вчасно з'являлася ця інформація: програв "Шахтар" дортмундській "Боруссії" вчисту, зате тренер може піти на підвищення. Підозрюю, циркуляція подібних чуток від самого фахівця і надходила, аби підвищити свої позиції у розмові з Ахметовим. А може, і від самого власника клубу – треба було пояснити уболівальникам, чому він і далі йде з цим тренером. Чого насправді вартий Луческу – показала його робота у "Зеніті" та Туреччині. Міцний фахівець, здатний підвищити капіталізацію молодих бразильських гравців, але зовсім не такий топ, який з нього зробила пропаганда.

Фонсека – людина іншого покоління та поглядів. Сумнівно, що він стане другим Луческу і загалом це хибний шлях – шукати другого Луческу. "МЮ" досі не знайшов другого Фергюсона, а київське "Динамо" - Валерія Лобановського.

Суть в іншому. Поки потенціал тренера Фонсеки невідомий. Виграш чемпіонства та Кубка – обов'язкова програма для "Шахтаря", особливо тоді, коли йому знову сприяють в Будинку футболу. Вихід до 1/8 фіналу Ліги чемпіонів, як і прогрес Бернарда – досягнення безумовні. Але Авраам Грант довів "Челсі" до фіналу Ліги чемпіонів. Роберто Ді Маттео виграв його. Обидвоє від цього не стали видатними тренерами.

Тому матчі з "Ромою", очевидно, важливіші для тренера, ніж для клубу. Успіх остаточно піднесе португальця на гребінь хвилі і далі він зможе йти своїм шляхом.

Поки потенціал тренера Фонсеки невідомий

Але цього не хочеться. Бо португалець справив враження нікчемної людини. Його реакцію у матчі проти "Зорі" зрозуміти можна: важко втриматися, якщо трьох твоїх вилучають з поля. "Зорро" зганьбив себе раніше – поведінкою у грі з "Олімпіком" і післяматчевими коментарями, розрахованими на дурнів. Важливо, що це була особиста позиція португальця, не пов'язана з усіма тими нечистотами, які тоннами лив та ллє донецький клуб.

Фонсека – злісний рецидивіст. Матч у Запоріжжі став черговим, у якому тренерський штаб "Шахтаря" вийшов за межі. Їх головного покарали матчем. Це очікувано: команда Павелка злигалася з "Шахтарем", та і як інакше вчинити президенту ФФУ, якщо сам президент країни, його бос, давно порозумівся з цим паном?

Тому покарати Фонсеку може інша інстанція. Київське "Динамо". Виграшем УПЛ в сезон, коли у Ахметова уже готуються влітку святкувати.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "У плані тактики він - один з найкращих у світі": хто став творцем перемоги "Шахтаря" над "Наполі"

Інтерв'ю з Паулу Фонсекою найближчим часом читайте у журналі "Країна", на gazeta.ua та в "Газеті по-українськи".

Зараз ви читаєте новину «Хто може покарати головного тренера "Шахтаря"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі