неділя, 17 березня 2019 20:11

Криштіану Роналду людина-епоха, яка протистоятиме збірній України

На тижні португальський нападник Криштіану Роналду самотужки вивів "Ювентус" в чвертьфінал Ліги чемпіонів. А вже в найближчу п'ятницю Роналду разом зі збірною Португалії протистоятиме збірній України.

Роналду один з двох "інопланетян" сучасного футболу на рівні з аргентинцем Ліонелем Мессі. Навіть в свої 34 роки, Криштіану продовжує проводити феєричні матчі та бити рекорд за рекордом.

  Роналду своєрідним чином відзначає перемогу над "Атлетіко"
Роналду своєрідним чином відзначає перемогу над "Атлетіко"

Гравцям збірної України потрібно буде дуже постаратись, щоб зупинити цю машину з забивання голів. Роналду повертається в збірну після піврічної перерви. Нападник останні півроку не викликався в команду, та пропустив матчі Ліги Нації. Все ж таки Кріш теж людина і потребує відпочинку. А от на відбіркові матчі до ЄВРО-2020 Фернанду Сантуш повертає найкращого бомбардира до збірної. Станом на сьогодні Роналду забив за Португалію 85 м'ячів в 154 поєдинках, що є найкращим показником серед всіх європейських збірних.

  Збірна Португалії чинний чемпіон Європи
Збірна Португалії чинний чемпіон Європи
Свій шлях Кріштіану розпочав на бітьківщині у "Спортингу". Одак провів у складі команди лише сезон. Влітку 2003 року "Спортинг" в товариському матчі переміг "Манчестер Юнайтед". Роні став одним з ключових гравців матчу та вразив тодішнього тренера "дияволів" Алекса Фергюсона. Того ж літа він переїхав на Туманни Альбіон. За "дияволів" відіграв шість сезонів за які встиг тричі виграти АПЛ та одного разу Лігу чемпіонів. За час проведений в Ангілї наколотив 118 м'ячів.
  Свою першу з п'яти ЛЧ Роналду виграв у складі "Манчестер Юнайтед".
Свою першу з п'яти ЛЧ Роналду виграв у складі "Манчестер Юнайтед".
В червні 2009 року підписав контракт з мадридським "Реалом". Цей клуб став вершиною його кар'єри, принаймні поки що. За дев'ять років проведених в Мадриді Роналду в 438 матчах наколотив фантастичні 450 м'ячів. Чотири рази виграв Лігу чемпіонів, здобув чотири золотих м'ячів (загалом п'ять, ще один здобув у складі "Юнайтед").
  Роналду зі своїми золотими м'ячами
Роналду зі своїми золотими м'ячами
Вигравши з "Реалом" все що тільки можна було, Криштіану захотів нових викликів та влітку 2018 року перейшов у туринський "Ювентус". За 36 матчів в італійській команді встиг забити 24 м'ячі. "Юве" впевнено лідирує в "Серії А" та влсьмий раз поспіль може стати чемпіоном Італії. В Лізі чемпіонів "Ювентус" дістався до 1/4 фіналу де зіграє з сенсаційним "Аяксом".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Доки на поле виходять Мессі й Роналду — їм немає рівних"

Відбірковий матч до ЄВРО-2020 Португалія - Україна відбудеться в п'ятницю о 21:45 в Лісабоні.

Зараз ви читаєте новину «Криштіану Роналду людина-епоха, яка протистоятиме збірній України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі