неділя, 29 травня 2011 10:45

Конкурент Блаттера зняв свою кандидатуру з виборів президента ФІФА

Конкурент Блаттера зняв свою кандидатуру з виборів президента ФІФА

Один з кандидатів на пост глави ФІФА катарець Мохамед Бін Хаммам взяв самовідвід, повідомляє в суботу, 28 травня, Associated Press.

У заяві, опублікованій на своєму веб-сайті, Бін Хаммам написав, що це рішення продиктоване прагненням захистити репутацію Міжнародної федерації футболу, а також повагою до гри та її вболівальників.

62-річний Бін Хаммам особливо підкреслив, що його самовідвід не пов'язаний з "розслідуванням, проведеним комітетом з етики ФІФА".

Справа у тому, що Бін Хаммама, а також його єдиного суперника у боротьбі за пост глави ФІФА, чинного президента цієї організації швейцарця Йозефа Блаттера, підозрюють у корупції. Вони, нібито, пропонували підтримати заявку Великої Британії на проведення чемпіонату світу 2018 року в обмін на хабар.

У неділю, 29 травня, і Бін Хаммам, і Блаттер повинні з'явитися на засідання комітету з етики ФІФА в Цюріху для дачі свідчень. Катарець запевнив, що так само має намір з'явитися на засіданні комітету з етики і "захистити своє ім'я". На засідання викликаний і віце-президент ФІФА Джек Уорнер, якого також підозрюють у корупції.

Вибори президента ФІФА повинні відбутися у середу, 1 червня. Можливо, вони пройдуть на безальтернативній основі, як і в 2007 році, коли був переобраний Блаттер. Він зайняв пост президента ФІФА у 1998 році.

Мохамед Бін Хаммам очолює Азіатську футбольну конфедерацію. Раніше він був соратником Блаттера, але останнім часом неодноразово виступав з критикою президента ФІФА.

Зараз ви читаєте новину «Конкурент Блаттера зняв свою кандидатуру з виборів президента ФІФА». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі