субота, 29 квітня 2017 14:12

Кличко робитиме ставку на швидкість
9

Бій Кличко-Джошуа стане мега подією світового боксу
Фото: Фото з інтернету
Бій Кличко-Джошуа стане мега подією світового боксу
Бій Кличко-Джошуа стане мега подією світового боксу
Бій Кличко-Джошуа стане мега подією світового боксу
Бій Кличко-Джошуа стане мега подією світового боксу

Сьогодні на стадіоні "Вемблі" у Лондоні, Велика Британія, в присутності 90 тис. уболівальників відбудеться мегаподія у світовому профі-боксі. Володимир Кличко після 17-місячної перерви повертається в ринг і виходить одразу на, мабуть, найсильнішого до початку цього бою надважковаговика – Ентоні Джошуа. Боксери посперечаються за титул IBF, яким володіє британець, і вакантний пояс суперчемпіона за версією WBA. Переможець стане загальновизнаним королем надважкої "дивізії".

Текстова трансляція на нашому сайті розпочнеться сьогодні близько опівночі.

Зустріч поколінь

В ринзі зійдуться олімпійський чемпіон і такий же олімпійський чемпіон. Чемпіон передостанньої Олімпіади – 2012 і чемпіон передостанньої Олімпіади минулого тисячоліття - 1996. Чемпіон, який піднімається вгору і чемпіон, що рухається у зворотному напрямку. Молодий повний сил "бичок" і старий повний досвіду лев. Один тільки наближається до свого піку, другий вже на спаді, але ще з великим запасом міцності. Один битиметься за своє майбутнє, другий – за свою "спадщину".

Інтрига

Ажіотаж довкола бою неймовірний. А все тому, що люди хочуть бачити великі бої. Бої з інтригою. Коли сідаєш на трибуні чи перед телевізором і не знаєш наперед результату. Є підстави вважати, що обидва підійшли до бою у суперформі. Вони цілком можуть стати співтворцями Бою року. Востаннє зустріч надважковаговиків визнавалася Боєм року у 1996-му. Тоді Евандер Голіфілд нокаутував Майка Тайсона в 11 раунді.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: We will rock you: показали вражаючий промо-ролик бою Кличко - Джошуа

Ставка на швидкість

Як показало відкрите тренування і підтвердило офіційне зважування, Володимир Кличко підходить до бою, незвично "підсушеним" і легким. 109 кг – так мало українець важив у 2009 році перед поєдинком з узбеком Русланом Чагаєвим. Порівняно з попереднім провальним боєм із британцем Тайсоном Ф'юрі Володимир скинув 2,5 кг. Джошуа натомість заважив рекордні у кар'єрі 113,4 кг. Очевидно, українець робитиме ставку на швидкість. А в боксі, як відомо, "швидкість – вбиває". Буде багато переміщуватись, змінювати напрямки руху, "жалити" з дистанції. Прогнозуємо, має на меті перевести бій у пізні раунди. Головне – не пропустити і не сильно "горіти" за очками в першій половині бою. В другій же на передній план має вийти його величезний досвід і відсутність такого у суперника. Коли масивний Джошуа підсяде функціонально, Кличко матиме шанс його нокаутувати або переграти за очками.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 29 квітня відбудеться бій Володимир Кличко - Ентоні Джошуа. Чи стане він останнім для українського боксера?

Влучити першим

Обидва володіють вбивчим ударом і не дуже міцною "бородою". Імовірно, переможцем стане той, хто першим похитне суперника. Але не факт. Може розпочатись "вулична бійка", в якій ще раз треба акцентовано влучити першим.

Одержимість

Кличко після поразки від Ф'юрі одержимий знову повернутися на трон і стати триразовим чемпіоном світу - як Мохаммед Алі та Леннокс Льюїс. Єдиним чотириразовим у надважкій вазі є Евандер Голіфілд. В разі перемоги Володимир також може стати другим найбільш віковим чемпіоном-супертяжем в історії після Джорджа Формана.

Чому ще Кличку слід перемогти?

Бій Джошуа – Кличко транслюватимуть російські телеканали – вперше з часу зустрічі українця з росіянином Олександром Повєткіним у 2013 році. Європейський вибір українців, очевидно, був не найкращим тлом для демонстрації тріумфу української сили на російському ТБ. Тепер же, коли Кличко не є фаворитом двобою, росіяни повернулись до трансляції. Може, щоб порадіти поваленню української слави? Володимире, піднести сюрприз нашим агресивним сусідам. Віримо, тобі це до снаги зробити.

Володимир Кличко провів 68 боїв на професійному ринзі. 64 перемоги (53 – нокаутом), 4 поразки. Ентоні Джошуа має 18 поєдинків. В усіх переміг нокаутом.

Зараз ви читаєте новину «Кличко робитиме ставку на швидкість». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі