субота, 27 квітня 2013 15:00

Київ відвідали ветерани НБА
6

Фото: ФОТО: Олександр Лобанов

24 квітня пройшла прес-конференція зірок баскетболу, членів команди "SportPower", ветеранів НБА. Спілкування з іноземними гостями проходило в рамках міжнародного неурядового проекту "МОСТ".

Ветерани баскетбольної ліги США Ентоні Боннер, Девід Вуд, Пол Грант, Джеймс Бартолотта, відомі гравці НБА з команди "SportPower" побували в 25 країнах, розвиваючи міжнародні відносини за допомогою спорту. Як повідомив журналістам засновник Фонду Духовної Дипломатії Майкл Моргуліс, головна мета організації - зупиняти конфлікти у світі за допомогою нетрадиційних способів, зокрема баскетболу і залученя молоді до здорового способу життя.

Як заявив генеральний директор The Kiev Times Артем Шамрай, прибуття в Київ зірок баскетболу - це жест єднання між Україною і США.

Баскетболісти будуть навчати українських дітей фундаментальним основам баскетболу і розповідати від чистого серця, що значить бути гравцем НБА. Зірки баскетболу сподіваються, це допоможе молоді зробити в житті правильний вибір.

Ветеран баскетбольної ліги Ентоні Боннер: "У спорту немає меж. Неважливо, в якій саме країні ви будете грати, головне - це ваші емоції, ваші відчуття, те, що відбувається з вами". Він підкреслив, що головна мета візиту спортсменів у Київ - виховання нового покоління на власному прикладі.

Майкл Моргуліс: "Ми хочемо через спорт відволікти дітей, підлітків від наркотиків і спокус, щоб вони направили свій розум і енергію в правильне русло".

Не так давно весь світ спостерігав, як президент США Барак Обама грає в баскетбол. На питання, чи грали спортсмени з президентом, ветеран НБА Девід Вуд відповів, що зараз йдуть переговори про товариську гру, і якщо президент погодиться, то баскетболісти просто відійдуть від кошика, щоб не заважати. "Це буде дружня гра, ми не хочемо проблем", - пожартував Девід.

У рамках візиту заплановані робочі зустрічі з проектною групою і творцями баскетбольного стадіону Kiev Arena, зі шкільною баскетбольною командою, а також відвідини дитячого будинку в Святошино, знайомство баскетболістів з Києвом і зйомка документального фільму про перебування делегації в Україні для показу на українському та американському телебаченні.

Зараз ви читаєте новину «Київ відвідали ветерани НБА». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі