субота, 27 жовтня 2012 15:19

Касільяс і Хаві отримали премію принца Астурійського
15

Королівська родина: принцеса Летиція, принц Феліпе та королева Софія
Фото: ФОТО: Reuters
Дівчина Ікера Касільяса Сара Карбонеро

В іспанському Ов'єдо в п'ятницю пройшла урочиста церемонія вручення Премій Принца Астурійського. Ця щорічна нагорода вручається за видатні досягнення в різних сферах і вважається однією з найпрестижніших в іспаномовному світі.

Цьогорічна церемонія викликала не тільки захоплення, але і критику з боку тих, хто вважає недоречними розкішні урочистості в умовах економічної кризи.

Втім, лауреата премії в категорії "Згода" це точно не стосується. Ним стала Іспанська федерація продовольчих банків, яка як раз і допомагає людям, що відчувають повсякденні труднощі. Діяльність цієї некомерційної організації, як зазначило журі, стало прикладом щедрих і рішучих зусиль, спрямованих на допомогу знедоленим.

Премією Принца Астурійського в галузі міжнародного співробітництва було відзначено рух Червоного Хреста і Червоного Півмісяця і його діяльність в умовах військових конфліктів і природних катастроф.

Головний керуючий директор корпорації Nintendo Сигеру Міямото, який придумав ряд популярних відеоігор, отримав нагороду в галузі "Комунікацій та гуманітарної діяльності", а футболісти Ікер Касільяс з мадридського "Реала" і Хаві Ернандес з "Барселони" - у сфері спорту. Журі відзначило їхні футбольні досягнення, а також дружбу, яка руйнує традиційні уявлення про спортивне суперництво.

Зараз ви читаєте новину «Касільяс і Хаві отримали премію принца Астурійського». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі